6 oua batute
250 g carnaciori picanti
1 ceapa
2 ardei (preferabil de culori diferite)
2 linguri lapte
1 lingura mustar
sare
piper
ulei
1 Intr-o tigaie caliti usor carnaciorii. Ii scoateti apoi din tigaie si ii puneti pe un prosop de hartie sa se scurga grasimea.
2 In aceasi tigaie caliti ceapa impreuna cu ardeii.
3 Intre timp amestecati ouale cu lapte, mustar si condimente si turnati peste legume. Adaugati si carnaciorii si amestecati pana omleta este gata.
Ce inseamna Cajun?
Bucataria Cajun este specifica imigrantilor francezi, colonizati de britanici in Canada. Aceasta bucatarie imbina elementele traditionale frantuzesti cu ingredientele gasite de oameni in Canada. Astfel bucataria Cajun se caracterizeaza prin simplitate si rusticitate.
Ingredientele specifice acestei bucatarii sunt foarte simple din cauza vietii grele pe care au dus-o acesti imigranti – ardeii grasi, ceapa si prazul reprezentand baza aromatica a oricarei retete.