Prajiturica asta este incredibila. Simpla, rapida si eleganta este potrivita cam pentru orice ocazie.
Incepeti prin pregatirea blatului: bateti bine 6 albusuri spuma si adaugati treptat 120 de grame de zahar. Apoi adaugati treptat cele 6 galbenusuri ramase, 3 linguri de faina amestecate cu 1/2 pliculet de praf de copt, 2 linguri de cacao si 150 de grame de nuci macinate.
Acest amestec il puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor vreo 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand s-a copt blatul, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca.
Pregatiti apoi crema.
Amestecati un pachet de margarina pentru prajituri cu 200 grame de zahar, 2-3 lingurite de ness, 1 galbenus si 50 de grame de mac. Amestecati energic pana cand obtineti „crema cremoasa”.
Aceasta crema o intindeti peste blat si lasati sa sa raceasca (eventual peste noapte).
super idee, la crema doar eu as pune mai multe galbenusuri si unt 1/2 fata de cat ai pus tu …
o sa te vizitez mai des acum, ca ai verdele meu preferat la template 🙂
Un an nou yammy! :))
Uau, ai niste retete super interesante aici pe blog! Abia astept sa incerc cate ceva! L-am adaugat la lista mea de bloguri culinare! Un an nou cat mai bun!
Very delicious dessert! May all your dreams come true and may you be blessed with all the best things in life! Happy New Year 2010!
@ Ari – eu sper sa ma vizitezi indiferent de culoarea blogului, mai ales ca eu sunt cam instabila la design si schimb des 😀 un an nou minunat! 😉
@ Adriana – Multumesc si bine ai venit! Un an nou fericit! 🙂
@ Maria – thank you Maria! A Happy New Year to you too 🙂
Iami iami
Buna ziua,
Sunteti interesat de un schimb de link-uri (link exchange) ?
Eu va adaug link-ul pe http://kidinho.wordpress.com , iar dvs. imi adaugati link inspre http://www.ejocuribarbi.com .
Mai jos aveti datele :
Titlu : jocuri barbi
Descriere : jocuri barbi
Link : http://www.ejocuribarbi.com
sau
Jocuri barbi
Daca sunteti interesat de acest schimb de link-uri , trimiteti-mi datele site-ului dvs. la adresa de mail infojocuri@gmail.com pentru a-l adauga.
Astept un mesaj de confirmare pozitiv / negativ .
Multumesc pt. timpul acordat !
PS : Imi pare rau daca prin acest mesaj v-am deranjat !
Numai bine !
@Andreea – 🙂
Abia astept sa o incerc!
@Goldielocks – sa imi spui daca ti-a placut! 🙂
Ce interesanta e prajitura asta, foarte diferit de cremsnutul de la noi! Felicitari pentru blog, l-am adaugat la favorite 🙂
@Carmen – cate bordeie, atatea obiceiuri 🙂 bine ai venit pe la mine si ma bucur ca iti plac retetele mele. si uite asa am descoperit si eu blogul tau si o sa vin si eu in vizita 😀
Eu in general asociez macul cu preparate sarate si foarte rau fac. Am descoperit de curand doua retete dulci cu mac (un chec si un parfait) si acum cremsnitul tau. Il pun pe lista de facut si asta chiar foarte curand pt ca nu e nevoie de cine stie ce hei-rup. Noroc ca ai lasat un comment undeva pe un blog si am dat si eu click de curiozitate ca altfel nu te descopeream.
@Laura – ma bucur mult ca ai ajuns si pe la mine 😉 eu te urmaream, doar ca sunt mai tacuta si nu prea comentez 😀
Multumesc, Ama! Chiar ma bucur ca te-am descoperit, deja mi-am printat vreo 10 retete de facut numai in urmatoarea perioada. Imi place ca ai retete foarte apropiate de gustul meu.
@Laura – ma bucur mult ca iti plac! te pup! 🙂
Draga Ama,sa stii ca am citit "Cremsnit de Budapesta"si eu fac aproape la fel doar ca in blat pun nuca prajita si macinata iar in crema50-100 nuca prajita si taiata bucatele mici daca vrei poti sa incerci si varianta mea
Draga Ama cand ti-am scris mai devreme am omis sa-ti spun ca eu insiropez blatul cu putina cafea si cativa stropi de esenta de rom
imi place blogul tau Ama ,gasesti in el multe lucruri interesante,de exemplu praji asta o facea si mami dar fara mac nu stiu cum i zicea Ceha,nu ,cred ca ma insel nu-i stiu denumirea eu am sa-i fac crema dubla ca noi suntem cu cremoasele,sotul spune ca i se face greata cand vede cata crema pun,spune ca de acolo o sa ni se traga moartea :-)))o duminica placuta
@Doinitza – multumesc mult si ma bucur mult ca iti place blogul meu 🙂
E super prajiturica asta si rapida!! Doar ca eu as inlocui margarina din crema cu unt!! Am facut-o de Pasti si le-a placut si sotului si fiului meu!!
Silvia ma bucur mult ca iti place prajitura! cat despre margarina si unt stii cum se spune, e ca si cum ai alege sa mori de ficat sau de inima :))) personal si eu prefer untul 🙂
ce fel de mac se foloseste la cremsnit de budapesta? macinat sau nemacinat?
@Andreea eu am folosit mac intreg
A healthy diet is not about strict nutrition philosophies, staying extremely thin, or depriving yourself of foods you love. Rather it is to get that good to have more energy and you keep healthy as possible.
Daca scoti kakaoa din blat si macul din crema obtii "Cseh krémes", una din prajiturile mele preferate 🙂
Varianta ta imi surade si mai mult.
Tucike nici nu stiam 😀 sper sa iti placa si varianta asta 🙂