Ce seturi lego ne-am mai cumparat in ultima perioada

Trebuie sa recunosc ca am inceput sa iau Lego “mic” destul de tarziu la copii. Le-am cumparat Lego Duplo cand erau bebelusi, dar apoi am asteptat sa mai creasca Robert inainte sa trec si la piesele mici, pur si simplu pentru ca nu mai voiam sa stau si cu stresul altor piese mici ce se pot imprastia prin casa.
Acum regret putin, Robert a fost mereu extra precaut si nu a avut niciodata obiceiul de a baga jucariile in gura (nici macar din cele de dentitie!)

Daca ar fi dupa mine, as cumpara seturi din colectiile Star Wars, Minecraft sau Ninjago. Sa ma joc eu! 😉 Dar pana una-alta, am incercat sa le iau seturi potrivite varstei si dupa preferintele lor de acum.

Lui Robert i-am luat mai multe seturi de Lego Classic – un set mititel si o cutie mare. Acestea sunt la prima vedere mai putin atragatoare, dar sunt grozave pentru orice constructie si perfecte pentru cineva care incepe sa descopere optiunile date de Lego. Pentru ca e vorba de Robert, am cautat seturi cate sa contina roti si, intr-adevar, de atunci tot isi construieste masinute in toate formele posibile.

Nataliei i-am luat seturi mai specializate, ea profitand si de pe urma seturilor lui Robert, ale caror piese sunt universale.

Am inceput cu setul cu Belle (din Frumoasa si Bestia), care are piese pentru un mic castel, pe Belle si celebrele personaje din castel.
Ulterior, am mai profitat de niste reduceri si i-am luat doua seturi din colectia Lego Friends. Sunt mititele si nu sunt scumpe (ca seturile cu multe piese), deci cred ca sunt cat se poate de accesibile. Si chiar sunt jucarii care se transforma si care pot sa se schimbe in functie de imaginatia copilului.

 

V-am facut cateva poze cu cele doua seturi din Lego Friends (cu Mia si Stepfanie), sa vedeti si cam ce dimensiune au si ce contin.
Natalia a inceput sa isi construiasca deja un orasel: camerele celor doua prietene, un magazin facut din piesele din Leggo Classic si mai imprumuta si masinute facute de Robert. De fapt, deseori se joaca astfel impreuna, Robert fiind soferul care duce fetele de la o locatie la alta. Parintii de mai multi copii sigur stiu cat de bine e cand copiii se pot juca impreuna linistiti!).

De ziua ei (in aprilie) Natalia a cerut deja seturi cu alte personaje din povesti (Cenusareasa si Ariel), dar pana atunci probabil ca ii vom mai lua alte seturi mici, mai ales daca pot profita de reduceri.

Copiii vostri ce seturi Lego mai prefera? Ma intereseaza si la fete, si la baieti!