De data asta va prezint o retete extrem de simpla. Zau, mi-ar fi si rusine sa v-o arat, de nu ar straluci tocmai prin simplitate.
Este una dintre retetele prezentate de Radu Anton Roman in cartea sa de bucate si are acel aer campenesc, traditional romanesc care m-a facut sa o indragesc si sa decid sa v-o arat totusi si voua.
Bratara de pe The Green Apple
Ingrediente
1 kg de cartofi
cateva linguri de ulei (R.A.Roman spune sa spunem o cana, dar mie mi se pare prea mult!)
2-3 linguri de faina
2 cepe
putin otet
sare, boia
patrunjel
smantana dupa gust
Se caleste usor ceapa in ulei si se adauga peste cartofii taiati rondele si se rumenesc si ei usor. Se condimenteaza cu sare si boia si se sadauga apa cat sa ii acopere si se fierb incetisor.
Cand s-au inmuiat cartofii se adauga faina dizolvata in putina apa si se mai lasa putin pe foc, sa se ingroase sosul.
Se ia de pe foc si se adauga patrunjel tocat si otet.
simpla,savuroasa si spectaculoasa! Delicioasa combinatia! te pup draga mea!
Simplu si bun, o combinatie ce-mi place mereu, si mereu o consum cu pofta…poate prea multa uneori!
Doar atat?!
Atat de simpla sa fie?
Mai ca nu imi vine sa cred.
Am sa incerc in weekend,suna excelent. Alaturi de o oferi tu? Friptura, presupun.
Karioka, pai ma si da sotul afara din casa de ii dau doar cartofi cu smantana :)) friptura e obligatorie! 🙂