De multa vreme vroiam sa incerc si eu painicele acestea atat de celebre. Si intr-o dimineata insorita, mi-am suflecat manecile si mi-am afundat mainile in aluatul pufos a ceea ce urmau sa devina cateva painite dulci si delicate.
Am folosit 300 grame de faina, 3/4 dintr-un pachet de unt moale, taiat cubulete si 3 linguri de zahar. Dupa ce am integrat aceste prime ingrediente, am adaugat cam 50 grame de lapte caldut si un iaurt mic. Am „condimentat” cu un praf de sare si cu putina esenta de vanilie.
Am framantat bine aluatul si l-am intins pe o suprafata pudrata cu generozitate cu faina. Am taiat forme rotunde cu un pahar si am zambit amuzata de sunetul de oftat scos de aluat de cate ori era sufocat de pahar.
Le-am asezat intr-o tava si le-am uns cu un ou batut.
Se lasa la cuptor cam 15 minute si se servesc calde (sunt foarte bune si reci!) cu unt, dulceata sau (cum am ales eu) cu sos acrisor de fructe de padure.
ça parait excellent, belle présentation
bonne journée
Am si eu o intrebare: cresc asa painicile fara drojdie? Merci.
Tocmai, ca nu cresc mult. Dar aluatul are o consistenta foarte moale si pufoasa care nu necesita agenti de crestere.