De multa vreme tot pregatesc pachetelul pentru scoala sau pentru lucru, mai mare sau mai mic. Din toamna urmeaza marea incercare, pentru ca va trebui sa pregatesc un pachetel mic, cu gustari sanatoase si irezistibile pentru Natalia. Plus sa ii tina de foame micutului rontaitor.

Desi de multe ori nu aveti de ales, incercati sa evitati sa puneti zi de zi doar sandwichuri traditionale, doua felii de paine unse cu ceva. Alegeti salate cu cartofi, paste, orez, ba chiar si mamaliga poate deveni o masa perfecta, daca adaugati ce trebuie langa ea.
Ba mai mult, faceti placinte, clatite sau folositi tortilla pe care sa o puneti la pachet rulata si taiata, cu umplutura dorita.

Pentru a asigura un pachetel echilibrat, puteti urma pasii dupa care ma orientez si eu. Dupa ce ati stabilit felul principal, asigurati-va ca veti pune la pachet macar un fel de legume. De exemplu, morcovi cruzi, taiati bastonase pentru a fi rontaiti, castraveti sau mazare simpla, fiarta pe aburi.

Nici fructele nu au voie sa lipseasca, dar incercati sa alegeti fructe care se pot manca usor, intregi sau taiate de acasa.
La final, puteti adauga si ceva dulce sau de rontait.

Voi ce mai puneti in pachetel? 🙂

Un exemplu mai vechi de pachetel gasiti si aici