IMG_4764

Anul trecut, in plin sezon al afinelor, am congelat cateva pungulite din maruntelele fructe. Mi-a mai ramas pana azi o punga cumparata de la o batranica, venita cu ele de pe undeva de pe dealurile Carasului. Diferenta esentiala intre aceasta pungulita si celelalte este faptul ca batranica le-a cules cu mana, nu cu peria – si acest fapt se simte pe boabe, care raman intregi si frumoase.

IMG_4732

IMG_4759

Ingrediente

100 gr unt
400 gr faina speciala pentru prajituri de la Boromir
1 1/2 lgt praf de cop
1/2 lgt sare
1 cana afine
200 gr zahar
2 oua mari
esenta de vanilie
100 gr lapte

IMG_4735

Intr-un vas amestecati faina cu praful de copt si sarea.

Din faina pastrati 1-2 linguri pe care le pudrati peste afine si miscati usor vasul, pana acopera faina toate boabele de afine.

IMG_4738

Intr-un al treilea vas bateti cu mixerul la viteza mare zaharul cu untul. Adaugati apoi ouale, unul cate unul si la final adaugati esenta de vanilie.

IMG_4740

Cand obtineti o pasta spumoasa si fina, adaugati in ploaie faina, lingura cu lingura si continuati sa amestecati cu mixerul, dar la viteza mica.

IMG_4742

Cand ati integrat toata faina, mai adaugati si laptele si amestecati tot cu mixerul pe viteza mica.

La final integrati si afinele, amestecand cu grija cu o spatula de plastic.

IMG_4744

Puneti aluatul in formele de briose tapetate cu hartie speciala si dati la cuptor 30 de minute. Dupa ce s-au copt le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca.

IMG_4749

Din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit 12 briose.

IMG_4762