10 investitii mici dar de efect pentru bucataria ta
Vara este sezonul renovarilor. Dar fie nu ai in buget o schimbare radicala, fie iti doresti doar sa improspatezi putin bucataria ta veche, iata cateva idei pentru a face schimbari de efect cu un buget redus. 

10 investitii mici dar de efect pentru bucataria ta

 1. Vopseste mobila veche de bucatarie
  Una din cele mai ieftine schimbari pe care le poti face, dar de mare efect. Maai ales daca ai o mobila mai veche sau vrei sa schimbi complet cromatica bucatariei.
  Desi investitia in materiale este scazuta, acest proiect este totusi unul laborios, deci ai grija sa iti rezervi suficient timp pentru el. 
 2. Adauga rafturi deschide
  Renunta la dulapul vechi si lasa in locul sau 1-2 rafturi deschide pe care sa tii la indemana accesorii pentru gatit, dar care te pot ajuta si sa dai un aer nou bucatariei. Aici pot intregi decorul cu carti de bucate si / sau ghivece cu plante (aromatice).
 3. Schimba luminile
  Luminile pot aduce o schimbare radicala in bucataria ta! Poti adauga relativ usor spoturi sau o banda led chiar si la mobila veche, iar o lumina buna in zona de lucru sigur iti va fi de mare ajutor. 
 4. Schimba aspectul faiantei
  Nu e nevoie sa schimbi faianta pentru a da o fata complet noua bucatariei tale. Fie poti sa o vopsesti sau sa lipesti peste ea stickere speciale sau tapet. 
 5. Schimba bateria de la bucatarie
  Poate nici nu te-ai gandit la asta, dar o baterie noua, moderna si cu diverse accesorii, poate aduce un aer nou intregii bucatarii si sa iti fie si de mare ajutor. 
 6. Schimba manerele de la mobila din bucatarie
  Daca nu iti doresti sa faci proiectul de la punctul 1 din aceasta lista, poti sa dai un aer complet nou mobilei de bucatarie instaland manere noi la dulapuri si sertare! Vei ramane surprinsa cat de mult poate schimba aspectul acest mic detaliu. 
 7. Adauga culoare cu postere
  Fie direct pe perete sau ca decor pe un raft, o rama cu o imagine colorata sau un poster vintage pot intregi decorul si atmosfera din bucataria ta. 
 8. Adauga un covoras
  Un covoras in bucatarie poate fi atat de util! Iti protejeaza picioarele, poate ascunde o ciobitura din podele sau pur si simplu sa adauge culoare! Poti opta pentru covorasele tesute, care se si spala usor in masina. 
 9. Perdele sau jaluzele noi
  Geamul bucatariei este un loc usor de decorat si care poate schimba intreaga luminozitate a bucatariei. Alege decorul si in functie de sezon: iarna alege o solutie care sa permita saa intre cat mai multa lumina, dar vara gandeste-te laa o solutie care saa te protejeze de soarele puternic care poate incalzi suplimentar si inutil bucataria. 
 10. Decoreaza cu plante
  Verdele se asorteza in orice bucatarie! Poti opta pentru ghivece cu plante aromatice sau pentru plante verzi rezistente, precum pothos, limba soacrei sau iedera.