Trasforma dormitorul intr-un loc de relaxare in acest sezon rece

 

 

Anul acesta ne-am bucurat de o toamna foarte frumoasa si lunga. Totusi, in ultimele zile iarna a inceput sa isi intre in drepturi, vremea s-a racit si – fie ca vrem sau nu – stam tot mai mult timp in case.
Cel putin in teorie, dormitorul ar trebui sa fie cea mai relaxanta si confortabila camera a casei. Totusi, din diferite motive, nu mereu se intampla asta. Va incurajez sa bifati si voi pasii de mai jos si sa acordati un plus de atentie dormitorului. Momentele de odihna si de relaxare castigate aici, va vor confirma ca a meritat efortul.

1. Investiti in lenjerie de pat de calitate. Nimic nu este mai reconfortant ca, dupa o zi lunga si infrigurata, sa va cuibariti la caldura in pat, intre cearceafuri moi si din fibre naturale.
2. Adaugati paturi mari, crosetate. Chiar si cel mai sobru si simplu dormitor se va transforma de indata in prezenta unei paturi pufoase, iar voi veti iubi momentele in care va veti acolerj cu ea.
3. Asigura-te ca este cu adevarat intuneric in dormitorul tau si nu ard beculete de la diferite electronice sau nu razbate lumina de la iluminatul stradal sau farurile masinilor.
4. Elimina electronicele din dormitor ai fa loc cartilor pe noptiera.
5. Renunta la lumina de la candelabru si ilumineaza camera cu veioze cu lumina calda. Ca alternative, poti incerca ghirlandele luminoase, care se gasesc acum in o multime de variante decorative.
6. Folositi culori neutre si simple, care sa aminteasca de texturi naturale: alb, tente deschise de gri, bej sau maro.
7. Foloseste in decor materiale naturale: lemn, piatra sau ratan.
8. Foloseste o lampa cu sare de Himalaya si/sau un difuzor pentru uleiuri esentiale.
9. Conceptul de Hygge a devenit tot mai popular si la noi in tara, iar in cadrul acestuia, lumanarile au un rol central. Doar ca lumanarile nu sunt foarte sigure in dormitor, un loc unde sunt atatea textile si unde riscati sa adormiti, mai ales la lumina calda a lumanarii. Totusi, puteti sa va bucurati de ele, doar ca e indicat sa le puneti in suporturi speciale, din metal, ceramica sau chiar sticla. Iar daca totusi nu vreti sa folositi lumanari traditionale, puteti sa le inlocuiti cu lumanari din LED.
10. Adaugati decoratiuni de sezon. Aduceti si in dormitor cateva detalii de decor specifice sezonului, mai ales cele de suflet sau care va sunt foarte dragi si va aduc bucurie in suflet cand il vedeti. Completand ceea ce va spuneam mai sus, se gasesc acum numeroase decoratiuni de sarbatori cu lumini LED integrate, care va vor aduce si o lumina calda si difuza, dar si o atmosfera speciala de sarbatoare.