Beneficiile hotei de bucatarie: de la imbunatatirea calitatii aerului din casa si  pana la scaderea riscului de incendii
Hota de bucatarie face parte din categoria de electrocasnice de baza in o bucatarie si chiar pentru intreaga casa. Si desi pare o alegere mai usor de facut decat alegerea unui cuptor electric incorporabil sau a unui frigider, importanta hotei s-ar putea sa iti aduca beneficii mai mari decat ai banui.


Beneficiile hotei de bucatarie: de la imbunatatirea calitatii aerului din casa si  pana la scaderea riscului de incendii

 1. Hota bucatarie imbunatateste calitatea aerului din casa
  Mai ales daca gatesti mult si des, hota te va ajuta sa reduci aburii, fumul si mirosurile care rezulta in urma gatitului, astfel imbunatatind calitatea aerului din casa.

  Ce te ajuta hota sa elimini:
  – fumul: mai ales daca gatesti des si pe un aragaz cu gaz, va fi mult fum in bucatarie (a carui inhalare uneori poate fi si daunatoare)
  – grasimile: cand gatesti cu diferite uleiuri si grasimi, grasimea se poate acumula in aer si pe suprafete; o hota va reduce din aceste grasimi si le vei regasi adeseori pe filtrul hotei.
  – aburi: acestia pot fi produsi atat prin gatire cu apa, cat si ca rezultat al utilizarii masinii de spalat vase; reducerea aburilor din casa este importanta pentru a mentine un nivel optim de umiditate in locuinta.
  – mirosurile: hota te ajuta nu doar sa indepartezi mirosurile de la mancare, dar si cele de la anumite produse de curatenie.

2. Reduce riscul de incendiu
O hota de bucatarie poate sa scada riscul unui incendiu prin eliminarea aburilor, a fumului si a grasimilor din bucatarie.
Cum poate porni un incediu in bucatarie? Cand uleiul devine prea incins si incepe sa fumege. Iar cand aragazul este cu gaz, riscurile sunt cu atat mai crescute.
Iar in cazul in care porneste totusi un mic incendiu, niciodata nu aruncati apa peste el! Incercati sa stingeti facara oprind sursa de foc (gazul), acoperind focul cu un capac sau o oala mare sau folosind un stingator. 


3. Consum redus de electricitate in sezonul cald
O buna ventilare a bucatariei inseamna ca nu va fi nevoie sa folosesti la fel de mult aerul consitionat si/sau dezumidificatorul pentru a racori casa si pentru a crea un nivel de umiditate optim in locuinta. 

4. Un mediu de lucru mai confortabil
Hota te va ajuta sa mentii un mediu de lucru mai racoros si cu un nivel optim de umiditate in aer. Daca gatesti mult sau gatesti in sezonul cald, acest lucru este cu atat mai important. 

5. Creste valoarea locuintei 

O casa cu o bucatarie bine ventilata si functionala este mult mai atragatoare in cazul in care te decizi ca doresti sa o vinzi.