Terci de mei cu crema de cocos si afine
Am mai scris si in trecut despre faptul ca as vrea ca meiul sa devina un ingredient mai popular in dieta noastra. Este foarte nutritiv, prebiotic, bogat in fibre si proteine.
Se gateste foarte usor si este foarte versatil. Il puteti pregati pentru micul dejun, il puteti folosi pentru a ingrosa supele sau ciorbele, sau ca garnitura sau fel principal.
Vedeti aici si alte retete cu mei.

Ingrediente
120 gr de mei
240 ml de lapte
2 linguri generoase de miere

Pentru topping:
*crema de cocos (o gasiti in dm drogerie markt in variantele cu vanilie sau ciocolata)
* dulceata sau sos de fructe (eu am folosit dulceata de macese)
* afine proaspete saua congelate (sau mix de fructe de padure)
* seminte de canepa (sau susan, seminte, nuci etc)

Puneti meiul la fiert in o cantitate dubla de lapte. Lasati pe foc mic pentru 10-15 minute sau pana cand laptele este in mare parte absorbit si bobitele de mei s-au fiert. 
Lasati putin la racit si apoi indulciti cu miere. Puneti meiul in boluri si adaugati topping-urile dorite.