Briose cu ciocolata, banane si unt de arahide
M-au provocat cei de la vegis.ro sa pregatesc o reteta care sa sarbatoareasca aromele toamnei. Iar pe mine imediat m-a dus gandul la ciocolata, scortisoara si nuca!
Prin urmare, am ales din magazinul lor ingredientele de care aveam nevoie si m-am apucat imediat de gatit. Cum sunt client fidel, deja sunt familiarizata cu majoritatea produselor si brandurilor de la ei. Am ales nuci pecan de la Rapunzel, scortisoara de la Niavis este extrem de aromata si una din preferatele mele, iar untul de arahide, tot de la Niavis, este gras si delicios, fix cum vrei sa fie un unt de arahide hranitor si sanatos.


Briose cu ciocolata, banane si unt de arahide

Ingrediente
300 gr de faina
20 gr de cacao
30 gr de pudra de roscove (carob)
1/2 lingurita de scortisoara
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare

2 oua mari
150 gr zahar
240 ml lapte
120 ml ulei

2 banane bine coapte
120 gr unt de arahide
150 gr de chocolate chips

nuci pecan

Intr-un vas, am amestecat ingredientele uscate: faina, cacao, pudra de roscove, scortisoara, praf de copt si sare. Am lasat deoparte.
Pentru o culoare mai intensa, puteti sa puneti doar cacao (50 de gr), dar eu am ales sa fac o varianta care sa contina si pudra si roscove.

Intr-un al doilea bol, bateti ouale cu zaharul si apoi incorporati treptat laptele si uleiul.

Zdrobiti bananele cu furculita pana aveti o pasta si adaugati-le la amestecul de mai sus. Adaugati si untul de arahide.

Incorporati apoi, treptat, amestecul de ingrediente uscate si la final, bucatelele de ciocolata.

Puneti aluatul in forme de briose. Puneti in mijloc inca putin unt de rahide, pe care sa il intindeti cu o scobitoare. Apoi adaugati si cate o jumatate de nuca pecan.



Se coc la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Verificati inainte cu o scobitoare si scoateti-le din cuptor doar cand scobitoarea e curata.
Sunt grozave si calde, dar se mentin perfect pentru cateva zile. Aluatul este moale si fraged datoritaa bananei, iar untul de arahide si nuca pecan ii intregesc aroma.