O tarta cu blat de cocos, crema delicioasa si ananas racoritor, desertul perfect pentru zile toride de vara!
Ingrediente pentru o tava de 24 cm diametru
Pentru blat:
150 gr unt
180 gr fulgi de cocos
Pentru crema:
4 galbenusuri
100 gr zahar
3 linguri amidon de porumb
1/4 lingurita sare
30 gr faina
700 gr smantana dulce
esenta de vanilie
1 conserva de ananas bucati de la Sun Food
***
200 gr frisca
1 lingura zahar pudra
Puneti hartie de copt in forma in care vreti sa faceti tarta.
Topiti untul intr-o tigaie, turnati peste fulgii de cocos si amestecati pana se rumenesc usor.
Turnati fulgii rumeniti in forma si apasati bine. Lasati la rece o ora inainte de a adauga umplutura.
Scurgeti bine ananasul si puneti bucatile de fructe peste crusta intarita inainte de a adauga si crema.
Amestecati galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, amidonul, sarea si faina. Adaugati si o treime din cantitatea de smantana. Amestecati bine.
Restul de smantana il amestecati cu cealalta jumatate de zahar si le puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba, adaugati amestecul cu ou si amestecati pana cand se leaga crema. Luati de pe foc si adaugati esenta de vanilie.
Acoperiti crema cu o folie de plastic (sa nu se formeze crusta) si lasati la racit.
Bateti si frisca cu zaharul pudra pana se intareste.
Peste crusta presarati ananasul bine scurs, apoi crema si la final frisca.
Lasati la rece minim doua ore inainte de a-l taia (preferabil peste noapte).
[…] Tarta de ananas si cocos (fara coacere) […]