Aceasta mi se pare combinatia perfecta: o usoara si rapida supa de legume, imbogatita la final cu un ou perfect, moale si delicat, care adauga savoare si consistenta legumelor! 🙂

Ingrediente pentru o oala de 2 litri
o mana de sparanghel (in jur de 10 fire)
1 ceapa mare
1/2 telina
2 cartofi 
sare
ulei de masline
un ou
putin otet 
Puneti la fiert ingredientele pentru supa si pasati legumele cand au fiert. 
Cand supa e gata de servit, puneti pe foc o oala cu un litru de apa si 2 linguri de otet alb. Cand aba e foarte fierbinte (dar inca nu a dat in clocot!), spargeti oul intr-un mic bol si turnati-l in apa incet, cat mai aproape de suprafata apei (daca il spargeti direct in apa, riscati sa nu se mai inchege frumos). Lasati oul sa fiarba 2 minute pentru un miez moale.
Scoateti oul din apa cu o mica sita si puneti-l in supa. Condimentati cu piper proaspat macinat. 
Pofta mare! 🙂