Aceasta mi se pare combinatia perfecta: o usoara si rapida supa de legume, imbogatita la final cu un ou perfect, moale si delicat, care adauga savoare si consistenta legumelor! 🙂
Ingrediente pentru o oala de 2 litri
o mana de sparanghel (in jur de 10 fire)
1 ceapa mare
1/2 telina
2 cartofi
sare
ulei de masline
un ou
putin otet
Puneti la fiert ingredientele pentru supa si pasati legumele cand au fiert.
Cand supa e gata de servit, puneti pe foc o oala cu un litru de apa si 2 linguri de otet alb. Cand aba e foarte fierbinte (dar inca nu a dat in clocot!), spargeti oul intr-un mic bol si turnati-l in apa incet, cat mai aproape de suprafata apei (daca il spargeti direct in apa, riscati sa nu se mai inchege frumos). Lasati oul sa fiarba 2 minute pentru un miez moale.
Scoateti oul din apa cu o mica sita si puneti-l in supa. Condimentati cu piper proaspat macinat.
Pofta mare! 🙂
arata foarte delicios
Sparanghelul cu ou este o combinatie perfecta. Am pregatit si eu de curand o supa crema de sparanghel cu o crema de ou si pecorino facuta la bain marie sio cu un crumbel de bacon si biscuiti sarati …o nebunie. Treci si pe la mine pe blog cand ai putin timp si spune-mi cum ti se pare. Paste fericit
[…] Supa-crema de sparanghel cu oua ochiuri romanesti […]