Si asta a fost motivul pentru care ne-am intalnit noi, fetele, la o cafea si o poveste.
Prima am ajuns eu si am inceput sa inspectez cu un ochi critic pe toata lumea care ar fi fost suspecta de a fi participant. Eram atenta mai ales la persoane care pareau ca sunt in cautarea a ceva sau care aveau carti in mana.

Prima sosita a fost Rebecca. Nu cauta pe nimeni si nici nu avea carti la vedere. A venit direct spre mine si mi-a zambit, foarte sigura ca noi doua trebuia sa ne intalnim.
A urmat Andreea (aka Hellene), unde nu au existat astfel de probleme pentru ca inainte de intalnire ne-am dat seama ca ne cunoastem din vedere de la cursurile de engleza din facultate.

La fel a fost si cu Andrea si Moira, ajunse cateva minute mai tarziu.
Am pus cartile pe masa, in mijloc, si ne-am intins la povesti. O ora, doua, trei, patru…pana cand frigul ne-a gonit spre casele noastre. Am vorbit despre bloguri (ale noastre, ale altora), despre alti bloggeri, despre Bookblog si proiectele desfasurate de noi, despre scoala, despre experiente nostime la locul de munca, am facut topul celori mai proaste filme pe care le-am vazut, am povestit despre catei si pisici, despre locuri unde se cumpara carti ieftine in Timisoara si da, am vorbit si despre carti.
Am povestit despre cartile aduse, am pomenit si despre cartile pe care am putea sa le aducem la urmatoarea intalnire, si de la subiectul cartilor de pe masa am deviat spre numeroase alte lecturi asemanatoare.
Schimbul efectiv de carti a durat foarte putin. Si nu a fost decat un pretext sa ne intalnim si sa ne cunoastem. Iar conversatia a fost ca o gura de aer proaspat – fara nici un moment de tacere, stanjeneala sau lipsa de subiecte, nostima, insufletita, as zice chiar nestavilita.
Le multumesc fetelor pentru prezenta, ma bucur enorm ca le-am cunoscut si am avut posibilitatea sa stau de vorba cu ele. Abia asteptam urmatoarea editie a Schimbului de carti la Timisoara, la care sper ca ni se vor alatura mult mai multi iubitori de carti si de povesti.

Cu mult drag,
Ana-Maria

PS Lectura placuta! 🙂
PPS Au mai scris despre intalnire si Andreea aici si Rebecca aici

Articol aparut si pe bookblog

(pentru cei ce nu ma cunosc inca…eu sunt cea in verde! :))