Pentru primul post nu am pregatit nimic deosebit. Doar ca e vara si aveam nevoie de o salata.
O salata fara salata, pentru ca e bine de stiut de la inceput ca nu imi place frunza de salata 🙂
Asa ca am ales sa fac o salata toscana de ton si boabe de fasole rosie.
Reteta nu numai ca este foarte simpla, dar poate fi preparata cu ingredientele din camara si nu necesita un timp indelungat pentru tocat si curatat.
150 ml ulei de masline
2 linguri otet de vin (alb)
patrunjel
400g fasole boabe rosie
200 g ton in ulei
Amestecati energic uleiul, otetul, patrunjelul si ceapa. Eu folosesc un mic robot de bucatarie pentru ca nu se compara viteza paletelor cu viteza mainii mele. In plus eu sunt ceva mai lenesa si asa este mult mai comod! 😉
Va recomand foarte mare atentie la conserva de fasole boabe (si nu numai).
In primul rand, inainte de a desface conserva, spalati bine capacul cu un pic de detergent si clatiti bine cu apa. Abia apoi desfaceti conserva.
Goliti continutul intr-o sita si clatiti din abundenta. Vesti observa cu siguranta depunerile din conserva si veti dori sa le indepartati din salata voastra!
Dupa ce ati amestecat bine fasolea cu conserva de ton (scursa si ea de ulei), turnati peste compozitie sosul facut din patrunjel si ceapa – cantitatea de sos poate oscila in functie de preferinte.
Aceasta salata are avantajul de putea fi servita singura, fiind si racoritoare si foarte satioasa. Va recomand sa o asortati cu paine proaspata crocanta sau prajita.
yummyyyy ! am deschis repede frigiderul si am observat ca am toate ingrdientele 😀 thanks Ama!
cum m-ai si putut gasi asa de repede?? :))
eu mai vroiam sa public 2-3 retete pana sa fac un anunt oficial…:D
si vezi, am spus eu ca se poate pregati rapid cu ce ai in casa 😀
Intr-adevar o reteta foarte buna pentru vara! Abia astept sa o incerc!
@irina – sa-mi spui daca iti place! 🙂