IMG_0149

Reteta aceasta am gasit-o aici, dar dupa ce am mai citit despre reteta la baza ea are „mici” modificari. Daca sunteti curiosi despre reteta originala puteti citi aici mai multe despre ea, pana una alta eu va prezint aceasta varianta incredibil de gustoasa!

IMG_0156

Ingrediente

1 ceapa mare
3 catei de usturoi
2 conserve de rosii fara pielita
3 linguri generoase de mascarpone de la Lactitalia
o mana de busuioc proaspat
pulpe de pui
ulei
sare

IMG_0129

Pulpele de pui se sareaza si se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos.

In alta tigaie caliti ceapa si usturoiul, iar dupa ce s-au inmuiat adaugati rosiile si mai lasati sa fiarba putin.

IMG_0128

Adaugati 3 linguri mari de mascarpone de la Lactitalia – va sfatuiesc sa cautati acel mascarpone care este facut intr-adevar din lapte de vacuta si care este foarte gras (nu are sens sa va chinuiti cu mascarpone din ulei vegetal ;)).

IMG_0131

Dizolvati mascarpone in sos si adaugati busuiocul rupt doar cu mana.

IMG_0132

Cand s-a prajit puiul il asezati intr-un vas yena (sau tava adanca) si turnati peste el sosul de rosii si mascarpone.
Dati vasul la cuptor pana se rumeneste usor – cam 30-40 de minute.

IMG_0134

Eu l-am servit cu taitei lati si a fost o nebunie datorita sosului incredibil de aromat si cremos.

IMG_0154