Proiecte de organizare pentru weekenduri
Multe sarcini de organizare pot fi terminate in 10-20 de minute, dar totusi exista si proiecte mai complexe carora trebuie sa le dedici mai mult timp. De aceea, te sfatuiesc sa te ocupi de acestea in weekenduri, cand poti avea timp suficient sa il incepi si sa il duci la bun sfarsit.


Incearca sa pregatesti aceste proiecte:
– anunta familia si eventual incercati sa va ocupati impreuna sau sa impartiti sarcinile obisnuite, astfel incat tu sa ai timp de ceea ce ti-ai propus
– cumpara materialele de care ai nevoie pentru a indeplini proiectul; aici sa te gandesti de la produse de curatenie, la accesorii de organizare si pana la piese noi de mobilier sau de reparatii, daca este cazul
– pregateste si o lista de sarcini pe care vrei sa le indeplinesti in cadrul poriectului, mai ales daca acestea ar trebui indeplinite intr-o ordine anume.

Proiecte de organizare pentru weekenduri

Organizeaza-ti uneltele – vreau sa incep cu aceasta categorie din un motiv simplu: este important sa ai la indemana toate uneltele si materialele atunci cand te vei apuca de alte proiecte. Vezi ce ai deja, verifica daca sunt in stare de functionare sau utilizare si pregateste-le sa le ai la indemana de cate ori ai nevoie de ele.

Organizeaza dulapurile cu haine ale intregii familii – aceasta sarcina poate necesita destul de mult timp, mai ales daca a fost neglijata o perioada mai indelungata. Si e nevoie de timp pentru a te ocupa de acest proiect si pentru a trece prin toate hainele celor din familie. Alege ce nu mai are sens sa ocupe spatiu si organizeaza hainele astfel incat sa fie usor de gasit pentru toata lumea.
Incearca sa reiei acest proiect in fiecare sezon.

Organizeaza accesoriile – de la genti la cravate, de la fulare, manusi si pana la palarii de plaja. Verifica pentru semne de uzura, asigura-te ca sunt depozitate corespunzator pentru a putea fi utilizate cand ai nevoie de ele.
Tot aici poti include si bijuteriile sau, daca ai foarte multe, sa le dedici un proiect separat.

Organizeaza jucariile – daca ai copii mici, probabil ca simti ca sunt jucarii peste tot. Noi acum avem masinute de copii peste tot in casa. Dar adevarul este ca desi le strangem in fiecare zi (de mai multe ori!), pana nu fac o sortare generala, nu pot sa fac cu adevarat ordine intre ele.

Organizeaza incaltarile dupa sezon si dupa persoanele care le poarta. Daca ai prea multe, poti sa te interesezi de un sistem de depozitare care sa te ajute sa economisesti spatiu, dar sa te ajute sa le pastrezi in buna stare.

Organizeaza dulapurile si sertarele din bucatarie. Atat cele de farfurii, boluri, oale, cat si cele de alimente. Renunta la ceea ce nu mai folosesti si gaseste solutii pentru o depozitare cat mai buna si care sa te ajute atat sa economisesti spatiu, cat si sa ai acces usor la ceea ce ai nevoie.

Organizeaza baia si produsele de ingrijire personala. Baile tind sa se aglomereze foarte repede, mai ales acolo unde sunt mai multe persoane intr-o familie si fiecare are propriile produse de ingrijire personala. Rezerva-ti timp pentru a face curatenie in profunzime in aceasta zona si de a grupa produsele pentru fiecare membru al familiei in cosulete sau sertare separate.

Organizeaza-ti biroul si actele. Implementeaza un sistem prin care poti tine evidenta facturilor pe care trebuie sa le platesti, organizeaza in dosare actele importante ale familiei si asigura-te ca biroul ramane ordonat si iti ofera un spatiu placut de lucru acasa.

Organizeaza garajul – daca ai norocul sa ai un garaj, dar masina nu mai are loc in el, atunci e cazul sa faci ordine! 🙂 Intereseaza-te de solutii de organizare speciale pentru aceste zone, cauta proiecte DIY si arunca tot ceea ce nu mai este util pentru a face locul de care ai nevoie.