noriel.ro%20

Proiect DIY – Masa de Lego

De cand am inceput sa renuntam la Lego duplo si sa trecem la Lego de copii mari, mult mai marunt, m-am luptat constant atat cu dezordinea cauzata de piesele imprastiate peste tot, cat si de problema mentinerii constructiilor pe mai multe zilei.

Dar problemele mele s-au rezolvat!

Si nu ma pot lauda ca mi-a venit mie ideea, ci ea apartine mamei mele – aportul meu e doar ca am invatat-o sa foloseasca Pinterest.

Asadar, dupa ce le-au tot luat copiilor o multime de jucarii, jocuri si de seturi lego, bunicii s-a pus si au mesterit si o masuta de lego extrem de practica, care ne-a rezolvat atat problema pieselor de lego imprastiate peste tot, dar le si ofera copiilor un loc unde sa tot construiasca.

Pentru ca aveau o masuta veche de cafea, bunicii au decis sa ii dea o noua utilitate si sa o transforme in masa de lego a copiilor. Masa aceasta este destul de maricica, are un sertar mare si spatios in care putem arunca lejer toate piesele. In plus,  pe rafturile de jos ale mesei au mai adaugat si o tavita de lemn pentru a-si sorta unele piese (pentru aceasta au folosit o tava pentru organizarea tacamurilor).

Ideea este cat se poate de simpla si daca aveti o masuta veche prin casa o puteti pune usor in aplicare si este extrem de utila pentru pasionatii de Lego. Dupa cum ziceam, masuta noastra este destul de mare, dar se poate adapta la fel de bine o masuta veche a copiilor, la care nu mai stau de cand au mai crescut si si-au schimbat preferintele.
Sertarul mare ne este de mare ajutor, iar daca masuta pe care ati putea voi sa o folositi nu are un sertar, va sugerez sa faceti rost de un cos mare care sa stea sub masa si unde sa poata fi aruncate piesele care nu sunt folosite.

Copiii mei si-au construit orase cu stradute pentru masini si s-au jucat o saptamana incheiata in oraselul lor. Zilele trecute l-au demontat si acum vor sa construiasca altul, dupa alte reguli care sa corespunda povestii pe care o inventeaza ei.
Iar acesta cred ca este cel mai mare avantaj al acestei masute: faptul ca le permite sa construiasca lucruri mult mai complexe si sa nu trebuiasca sa le puna la loc la final de zi.

Sper ca va place masuta noastra si va inspira si pe voi sa reconditionati o masuta veche si sa oferiti copiilor un loc de joaca special.