Pe parcursul ultimelor luni, am testat mai multe produse de ingrijire orala de la dm Drogeriemarkt. De unele dintre ele nici nu stiam ca exista, de majoritatea nu m-as mai lipsi acum.

Le voi descrie pe rand, dar nu voi face un top al preferintelor pentru ca mi-ar fi foarte greu. In plus, sunt produse cu utilizare diferita, deci nu as putea sa le compar intre ele.

 1. Periuta de dinti naturala, din bambus. Este o periuta normala, dar este un mod de a fi mai prietenosi cu planeta si de a ne scadea consumul de plastic. Daca erati in cautare de astfel de periute, e bine sa stiti unde le puteti gasi.
 2. Dispozitiv pentru curatarea depunerilor de pe limba. Un obicei despre care am citit initial in ayurveda si care ajuta la indepartarea bacteriilor si a mirosului neplacut.
 3. Uleiul special pentru oil pulling, cu uleiuri esentiale
  Despre oil pulling am aflat tot din medicina ayurvedica si este un obicei care mie imi place in mod deosebit. Nu mi se pare ca e vorba doar de igiena orala, ci dupa ce practic acest obicei, ma simt cu totul revigorata si energizata.
  In principiu, oil pulling se face dimineata, imediat dupa trezire. Se ia o gura de ulei si se plimba viguros in gura si printre dinti pana la 20 de minute. Nu veti rezista din prima atat de mult, dar cu timpul vi se va parea foarte usor.
  Uleiurile recomandate sunt uleiul de susan, de cocos sau de masline.
 4. Apa de gura din gama Donto dent o folosesc de obicei pe parcursul zilei sau seara, dupa ce ma spal pe dinti.
 5. Pasta de dinti GennaDent Junior este pasta de dinti cea mai apreciata de copiii mei! Si singura, din cate am testat, care a oprit demineralizarea dintilor. M-am bucurat sa o gasesc si in dm, in cele doua variante ale sale, cu portocale si capsuni.
 6. Paste de dinti Donto dent cu lavanda&menta si portocala&menta au devenit preferatele mele! Au un gust delicat si natural si sunt ideala si pentru cei cu dinti sensibili si/sau probleme gingivale. Cel putin la noi au avut acelasi efect ca si brandurile speciale pentru astfel de probleme.

Bonus de final: lumanare parfumata speciala pentru baie 🙂