Prajitura rapida de prune, cu iaurt si migdale
O prajitura rapida si usor de facut, ideala pentru zilele ocupate de toamna cand doriti un dulce delicios cu minim efort.

Ingrediente:
120 de grame de unt la temperatura camerei
100 ml ulei vegetal (puteti folosi inclusiv ulei de cocos)
100 gr de zahar
esenta de vanilie sau de rom (optional)
3 oua
250 gr iaurt
400 gr de faina
1 pliculet praf de copt
1/4 lingurita de sare
aproximativ 10 prune taiate in 4
fulgi de migdale



Am amestecat bine, cu robotul de bucatarie, unul cu zaharul. A incorporat treptat uleiul si am aromat cu putina esenta de rom.
Am adaugat 3 oua si apoi iaurtul.


Intr-un vas separat, am amestecat faina cu praful de copt si putina sare. Acest amestec l-am adaugat treptat in aluat. Am mai amestecat pana am avut o compozitie omogena.
Am turnat aluatul in o tava de 30X20X5.


Am intins aluatul si am puns prunele taiate in 4, presarand la final si fulgi de migdale.
Am copt prajitura la 180 de grade pentru aproximativ 1 ora.