Paine cu banane si mere
Paine cu banane si mere




Sunt periodic obligata sa fac cate o paine cu banane. Fie la cerere expresa, fie ramane cate o banana prea coapta sa o mai manance cineva. Dar nu ma supar pentru ca imi plac la nebunie aceste paini dulci.
Va marturisesc insa ca, de-a lungul timpului, am incercat destule retete de paine cu banane care au fost un esec absolut. Nu stiu exact de ce. Dar in cautarea variantei perfecte, aceasta versiune – imbogatita si cu mar – se apropie cel mai mult de perfectiunea la care visez.
Ingrediente 
180 gr de faina
1 pliculet praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
un varf de cutit de sare
2 oua
150 gr zahar
1 banana mare
1 mar mare
50 ml ulei




Intr-un vas amestecati ingredientele uscate – faina, praful de copt, scortisoara, bicarbonatul si sarea.
Separat, amestecati ouale cu zaharul, apoi adaugati banana zdrobita si marul dat pe razatoare, iar la final adugati si uleiul.
Incorporati amestecul cu banana in faina si turnati aluatul obtinut intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Coaceti painea la 180 de grade, pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in mijloc iese curata.





Paine cu banane si mere