Prajitura cu matcha si ciocolata

Acum cateva saptamani, Vegis m-a provocat sa gatesc o reteta cu matcha.

Drept sa spun, tot ii dau tarcoale de cateva luni, dar nu mi-am facut curaj sa o iau. Prin urmare, cand mi-au trimis-o cei de la Vegis m-am bucurat sa pot in sfarsit sa o testez si eu.

Daca urmariti acest blog, probabil stiti deja ca nu sunt o maestra a deserturilor si eu sunt mai degraba omul retetelor simple si rapide.


Prin urmare, la fel am facut si de data asta si am facut prajitura aceasta, plina de culoare si foarte aromata. Dar datorita unui simplu procedeu de turnare a aluatului, puteti obtine foarte usor un aspect deosebit.
A fost o bucurie pentru mine sa descopar aroma de matcha, de ceai verde intens si rafinat. Mi s-a parut ca se potriveste grozav cu ciocolata si zmeura servita alaturi.

Ingrediente 3 oua si un praf de sare
150 gr zahar
200 gr faina
1 plic praf de copt
esenta de lamaie (tot de pe Vegis luata)
3 linguri de cacao + 3 linguri apa calda
2 linguri de matcha Niavis + 3 linguri de apa calda


Ouale se separa si se bat albusurile spuma, impreuna cu un praf de sare.
Se lasa deoparte.



Se bat bine galbenusurile cu zaharul, se adauga esenta de lamaie si apoi se incorporeaza treptat faina amestecata cu praf de copt.

Se scoate mixerul si se adauga albusurile la aluat, amestecand incet cu o lingura de lemn.

In doua boluri separate se amesteca cacaoa si matcha cu apa.

Se scoate cam 2/3 din aluat si se pun intr-un vas separat.
In bolul in care aveti mai mult aluat, amestecati cacaoa si in celalalt matcha.


Turnati aluatul intr-o tava rotunda (24 cm). Turnati cate putin (2-3 linguri) in centru, una peste alta, lasand aluatul sa alunece incet spre margini.


Cand ati adaugat astfel tot aluatul, puneti tava la cuptorul incins (180 de grade) si tineti prajitura la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata.




Lasati-o sa se raceasca si mai puteti pudra putina matcha deasupra si serviti cu zmeura sau capsuni.