Yes, it is strange that anyone should dislike cats.
—C. S. LEWIS

Chiar sunt 1001 chestii si chestiute despre pisici. De la sfaturi, constatari, istorie si proprietari celebrii de pisici, cartea este un volum usurel si amuzant despre pisicute. Un fel de trivia pisicesc.

Cateva exemple:

* nu te mai stresa sa urli „Taci! Taci! Taci dracu din gura! Taaaaaaaci!” Degeaba! Daca ea vrea sa „vorbeasca”, nimic nu o poate impiedica sa-si transmita mesajul
* vrei sa o enervezi: sufla pe ea! 🙂
* pisicilor nu le place sa fie scarpinate pe burtica (spre deosebire de catei si purcei!)
* daca esti proaspat proprietar si ai impresia ca pisica ta nu isi recunoaste numele, poti rasufla usurat! stie ea cum o cheama, doar nu are mereu chef sa iti acorde tie atentie (incearca sa o mituiesti!)
* o pisica are limite scazute cand vine vorba de cheful de joaca. daca un caine se mai joaca cu tine doar sa iti faca pe plac, pisica este indiferenta fata de orgoliul tau de proprietar si in timp ce tu te plimbi pe coate prin casa cu o pana colorata in mana (sau un soricel, o sfoara, un clopotel etc, etc, etc) ea poate sa iti intoarca spatele si sa se linga relaxata, ba chiar sa atipeasca!
* pisica se holbeaza la…nimic. proprietarii de pisici cunosc privirea intensa care fixeaza un perete gol sau un colt de podea. nu, nu cercetatorii inca nu au aflat de ce.
* pisica crepusculara. asta o stim prea bine cu totii: daca are o jucarie care piuie, o utilizeaza doar la 4.30 dimineata, daca e ora 5.15 pisica se manifesta zgomotos in lada cu nisip. da, da toate fac la fel.

Personalitati indragostite posesoare de pisici:
Mark Twain (“If man could be crossed with the cat, it would improve man but deteriorate the cat.”),
Ernest Hemingway (celebrele pisici cu 6 degete),
Bush (India – numele ei a iscat ceva discutii :)),
Clinton (Socks),
Winston Churchil (Jocks),
Puskin,
ETA Hoffmann,
Theodore Roosevelt (Slippers – ador numele asta!!! – despre care se povestea ca „Slippers, who obviously wasn’t impressed by human pomp, sprawled out on the floor during a state dinner, while stuffy ambassadors and their escorts daintily made their way around him.”),
Cardinalul Richelieu (o pisica de angora numita Lucifer :0)),
Balzac (mai multe!),
Ambrose Bierce (autorul The Devil’s Dictionary, unde a si defenit pisica: “A soft indestructible automaton provided by nature to be kicked when things go wrong in the domestic circle.”),
Charles Darwin (“To respect the cat is the beginning of the aesthetic sense”).

(Later edit personal – si sa nu uitam de Vania cu Natasa :)))

Dar tocmai cand ne simtim atat de bine ca asa mari oameni au impartasit dragostea noastra pentru pisici, iata si o lista de oameni care nu au inghitit neamul pisicesc:
Eisenhower (nu numai ca nu i-au placut pisicile, dar a cerut ca orice pisica ratacita pe la Casa Alba sa fie impuscata! 🙁 )
Brahms (legenda spune ca tragea cu arcul in ele. evil!)
Napoleon
Alexandru cel Mare