Ingrediente:

500g carne de porc taiata cuburi
4 morcovi mici intregi
200 ml compot de ananas
1 lingura amidon
3 linguri sos de soia
1 ardei verde
1 ceapa mica
sare

Reteta am gasit-o pe blog la Marcela si va marturisesc ca nu stiu de ce, dar combinatia asta face minuni cu carnea de porc: devine frageda, usoara si poti sa juri ca nu este vorba despre traditionala carne grea de porc (desi ramane la fel de satioasa).

Iata insa cum am procedat:
Intr-o tigaie am incins putin ulei si am pus la rumenit carnea de porc impreuna cu morcovii, ceapa si ardeiul pana s-au colorat un pic.
Intre timp, intr-un bol, am amestecat siropul strecurat de la ananas cu amidonul si sosul de soia. Acest amestec l-am turnat peste carnea de porc si l-am lasat sa fiarba incet.

Cu 15 minute inainte sa-l iau de pe foc am adaugat si ananasul.
Se serveste cu orez simplu.