Plan lunar de curatenie – septembrie 2021 – include PDF GRATUIT 
Bine te-am regasit in luna octombrie! Inceputul unei noi luni inseamna si un nou calendar de curatenie. Luna trecuta m-am bucurat tare mult sa primesc mai multe poze de la cititoarele blogului care se folosesc de calendarul acesta. Sa vad aceste foi printate si folosite in atatea case este o onoare si o motivatie sa le pregatesc cu mult drag la inceputul fiecarei luni. 

Asa cum am explicat si in lunile trecute, acest plan nu este menit sa te impovareze suplimentar, ci sa te ajute si sa iti ofere o structura. Dupa aceea, in functie de obiceiurile si timpul pe care il ai la dispozitie, poti sa il aplici in modul potrivit pentru tine si casa ta. 

Plan lunar de curatenie – octombrie 2021 – include PDF GRATUIT 

Cum sa folosesti acest calendar

In fiecare zi a saptamanii, te sfatuiesc sa te concentrezi pe una-doua incaperi, o zona sau o categorie din casa ta. Sarcinile zilnice se refera la curatenia de intretinere. De exemplu, in bucatarie spal blatul, sterg electrocasnicele mici si aragazul, fac ordine in frigider,  pun la loc obiectele ratacite, reumplu borcanele cu condimente, nuci, faina, orez etc. 

In partea stanga a calendarului vei gasi sectiunea de Zona Saptamanii. Aici treci zona pe care te concentrezi in saptamana aceea si aici incluzi sarcinile de profunzime. Ca sa pastrez exemplul de mai sus cu bucataria, aici trec sarcini precum spalatul geamului si spalatul / schimbatul perdelei, spalatul in profunzime a frigiderului, ocazional decongelarea congelatorului etc. 


Te incurajez sa nu te gandesti doar la zone fizice din casa, ci si la categorii de sarcini. De exemplu, sarcini specifice de sezon (mai ales ca toamna necesita cateva activitati de sezon speciale) sau sarcini ce tin de ingrijirea animalelor de companie. In functie de ce animale ai, sarcinile pot sa difere. Pot sa includa achizitionarea unor noi colivii de perusi, hrana vitaminizata pentru lunile de iarna, rumegus nou pentru iepuri sau rozatoare, mancare uscata caini sau un culcus mai calduros pentru lunile de iarna. 

Chiar daca aceste tipuri de sarcini nu intra automat la curatenia casei, ele sunt necesare pentru o buna organizare. In plus, gruparea lor te va ajuta sa le faci mai usor si mai repede. 

Rezerva ziua de duminica pentru relaxare si pregatirea planurilor pentru saptamana ce vine. Prioritizeaza sarcinile pentru a nu fi coplesita de ele si nu pune presiune pe tine sa bifezi tot. Daca nu e o prioritate, poate fi amanata! 🙂 

Descarca GRATUIT PDF-ul cu planul lunar de curatenie de aici