Titlul pe scurt al unei retete cu titlu elaborat: Pastele preferate de sambata dupa-amiaza ale lui Jools. Clar? 🙂


Reteta am gasit-o amarata ca o printesa cu haine cam saracacioase in cartea lui Jamie Oliver – Sa gatim cu Jamie – primita cadou anul trecut de la cei de la Gustos. M-a tentat doar pentru ca ma grabeam si oricum uitasem sa scot carne la decongelat. Si atunci m-am folosit de conservele de ton ramase prin dulap.

Bineinteles ca reteta a suferit mici modificari, cum este normal in orice bucatarie care se respecta si unde nu se gasesc mereu toate ingredientele. Dar hai sa va povestesc ce a iesit pana la urma.

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj si le puteti fierbe dupa preferinta voastra.

Intre timp, intr-o tigaie, caliti o ceapa rosie tocata marunt, 1 ardei iute tocat foarte-foarte marunt si o lingurita de scortisoara. Cand s-a calit ceapa adaugati o conserva de rosii bucati, 2 conserve de ton, busuioc si sare. Lasati sa fiarba cam 20 de minute si amestecati pentru ca rosiile sa se mai zdrobeasca si sa obtineti un sos cat mai omogen.

La final eu am adaugat si niste ceapa verde si la servire am presarat parmezan.