De ceva vreme tot vreau sa imi fac pasta aceasta de dinti. Si cum se intampla cu toate lucrurile bune, nu imi vine sa cred ca am pierdut atata timp pana sa o folosesc!

Ingredientul principal al noii mele paste de dinti este uleiul de cocos. Da, unul dintre cele mai delicioase lucruri din bucataria mea. Dar pe langa zecile de beneficii ale consumului sau, uleiul de cocos este dovedit a fi mult mai eficient decat fluorul in protejarea dintilor si in eliminarea bacteriilor. Fara efecte secundare!
(cititi aici  si aici despre subiect)
Bicarbonatul de sodiu este un abraziv care indeparteaza depunerile de pe dinti, fara a avea insa proprietati antibacteriene (dar de aia folosim uleiul de cocos, nu?). Am citit opinii cum ca folosirea pe perioade indelungate a bicarbonatul ar duce la leziuni ale smaltului, asadar puteti sa il scadeti cantitativ din reteta.

In pasta de dinti mai puteti adauga si cateva picaturi de uleiuri esentiale: ulei esential de menta, ulei esential de eucalipt sau orice arome preferati, dar si cateva picaturi de apa oxigenata daca urmariti albirea dintilor.

 
Ingrediente 
1 lingura ulei de cocos bio (de aici)
1 lingura bicarbonat de sodiu ecologic (il gasiti aici)
5 picaturi ulei esential de menta (de aici)

 

Le amestecati bine, intr-o pasta si le depozitati intr-o cutiuta. Mie imi place sa lucrez in cantitati mici, dar puteti sa pregatiti si mai multa 🙂