Am vazut cu ceva vreme in urma, undeva pe internet, aceasta idee de mic-dejun elegant si mi-a ramas in minte. In cele din urma m-am pus pe treaba si am vrut si eu sa incerc cum ar fi sa combin traditionalele pancakes americane cu caracteristicile vestitului desert italian.
Rezultatul? Neasteptat de fin si de gustos.
Ingrediente
400 gr faina
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 pliculet praf de copt
putin bicarbonat
un praf de sare
400 gr lapte
2 oua
(optional 1 lingura ness dizolvata in lapte)
aproximativ 250 gr de mascarpone de la Lactitalia
2-3 linguri de zahar pudra
optional sirop de agave
cacao pudra sau ciocolata rasa fin
Mai intai pregatiti aluatul pentru pancakes. Amestecati ingredientele uscate si incorporati incet ouale batute si laptele. Daca dupa cantitatea data de lapte aveti inca un aluat prea gros, mai puteti adauga cate putin lapte.
Intr-o tigaie puneti cate o lingura de aluat si o lasati sa se intinda in forma rotunda. O lasati pe foc pana cand pe partea superioara incep sa apara bule de aer. O intoarceti si o mai lasati putin si pe cealalta parte inainte de a le scoate din tigaie.
Cand asamblati micul dejun puteti folosi putin sirop de agave pe partea superioara a fiecarei clatite, dar acest aspect este optional. Eu personal nu am folosit.
Intre timp frecati bine mascarpone cu zaharul pudra si intindeti cate putin deasupra fiecarei clatite. La final presarati cu pudra de cacao sau ciocolata foarte fin rasa.
arata foarte bine, pana acuma cu mascarpone nu am facut ,d ar mi-ai dat o idee buna.
Salivez de pofta! E must try, evident! Multumim pentru reteta!
Wooww.. superrr combinatia…de gust ce sa mai zic…cu siguranta un deliciu:)
o zi minunata!
foarte elegant si rafinat..o sa il incerc si eu intr-un weekend
Corina
ma bucur mult ca va place reteta! 🙂
Ce bine arata! Eu nu sunt mare amatoare de tiramisu dar asa cu pancakes cred ca as manca!
De cand ai postst reteta, ma uit aproape zilnic la ea. Saptamana asta o sa o si incerc:D
@Ada pai nu te mai uita doar, treci la treaba! 🙂
Idea si Rezultatul sint definitiv frumoase, numai …
cum asociezi Tu asta cu Tiramisu ??
In afarä de Interpretarea : Tiramisu – in Sus , inältat.
Am un pic greutate sä fac asociere..
Salutäri
@Gourmand – dupa cum spun si la inceputul postarii reteta apare sub acest nume in mai multe locuri pe internet. Asadar nu eu am botezat-o. Si probabil are legatura cu combinatia de mascarpone, cafea/cacao si o forma de aluat pufos.
Arata incredibil. O sa o incerc in acest weekend.
@Andra – nu o sa regreti 🙂 eu le-as tot face zilnic 🙂
Arată demenţial de bine! Chiar mă întrebam pe unde eşti. De foarte mult timp nu te-am mai văzut pe bucătăraş. Pupicei!
@Ionela – eu tot aici 🙂 nu reusesc sa ma impart in asa de multe directii :d
te as ruga sa mi spui unde gresesc cand fac pancakes ca mi se ard pana sa faca bule sa fie tigaia de vina si focul cam iute putin?astept raspuns te pup Tina din Constanta
@Tina da, e posibil ca si tigaia sa aiba fundul prea subtire si focul sa fie prea tare. incearca pe un ochi mai mic de la aragaz