IMG_3006

Am vazut cu ceva vreme in urma, undeva pe internet, aceasta idee de mic-dejun elegant si mi-a ramas in minte. In cele din urma m-am pus pe treaba si am vrut si eu sa incerc cum ar fi sa combin traditionalele pancakes americane cu caracteristicile vestitului desert italian.
Rezultatul? Neasteptat de fin si de gustos.

IMG_2998

Ingrediente

400 gr faina
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 pliculet praf de copt
putin bicarbonat
un praf de sare
400 gr lapte
2 oua
(optional 1 lingura ness dizolvata in lapte)

IMG_2989

aproximativ 250 gr de mascarpone de la Lactitalia
2-3 linguri de zahar pudra

optional sirop de agave

cacao pudra sau ciocolata rasa fin

Mai intai pregatiti aluatul pentru pancakes. Amestecati ingredientele uscate si incorporati incet ouale batute si laptele. Daca dupa cantitatea data de lapte aveti inca un aluat prea gros, mai puteti adauga cate putin lapte.

Intr-o tigaie puneti cate o lingura de aluat si o lasati sa se intinda in forma rotunda. O lasati pe foc pana cand pe partea superioara incep sa apara bule de aer. O intoarceti si o mai lasati putin si pe cealalta parte inainte de a le scoate din tigaie.

IMG_2987

Cand asamblati micul dejun puteti folosi putin sirop de agave pe partea superioara a fiecarei clatite, dar acest aspect este optional. Eu personal nu am folosit.

Intre timp frecati bine mascarpone cu zaharul pudra si intindeti cate putin deasupra fiecarei clatite. La final presarati cu pudra de cacao sau ciocolata foarte fin rasa.

IMG_2996