Ingrediente:

3 cani faina
1 lingura zahar
1 plic drojdie uscata
2 lingurite usturoi granule
1-1/2 lingurite condiment ( eu am folosit Ierburi Provencale, dar puteti folosi orice combinatie doriti sau aveti la indemana)
1 lingurita sare
1-1/4 cana cu apa calduta
1 lingura unt
1 ou

Painea aceasta este foarte aromata si nu o recomand pentru a fi consumata cu orice fel de mancare. Eu o recomand mai ales ca si paine de sandwich pentru ca da o aroma in plus unui sandwich aparent banal.

Procedura este simpla: intr-un bol mare amestecati 2 cani de faina cu toate ingredientele. Cand ati amestecat bine, adaugati restul de faina (sau pana obtineti un aluat bun) si lasati sa se odihneasca la caldura pentru 30 de minute.

Apoi modelati aluatul in forma dorita, lasati-l sa mai creasca inca 10 minute si dati-l l cuptorul deja incins.