Paine dulce cu branza si merisoare 

Reteta aceasta a fost improvizata din cauza unei cutii de branza pe care nu o mai vroia nimeni. Nu vroiam sa o las sa ajunga mancare de caini (desi sunt convinsa ca ei ar fi apreciat gestul), asa ca am „rupt” jumatate din aluatul de paine, l-am indulcit putin si l-am transformat intr-o gustare ideala pentru micul dejun sau insotind o cana de ceai dupa-amiaza.

Ingrediente – aluat obisnuit de paine; va dau gramajele mele, dar le puteti folosi pe pe ale voastre
400 gr faina
250 gr apa
4 lg de ulei
un pliculet de drojdie
10 gr zahar
8 gr sare
*aici am adaugat inca 3 linguri de zahar (nu am vrut ceva foarte dulce)

Umplutura
250 gr branza de vaci 
1 ou
2 linguri zahar
1 mana de merisoare confiate

1 ou
mix de seminte: mac, susan, in, floarea soarelui

Paine dulce cu branza si merisoare 

Pentru paine va invit sa procedati ca in tutorialul de aici: 12 pasi pentru prepararea painii de casa , folosind ingredientele date.

Pana creste aluatul pregatiti si umplutura amestecand ingredientele de mai sus.

Dupa prima crestere a painii, framantati aluatul, taiti-l in jumatate si intindeti fiecare jumatate pe o suprafata pudrata cu faina pana la grosimea de aproximativ 2 degete. Intindeti cate jumatate din umplutura de branza de vaci si rulati aluatul, inchizand frumos la capete si asezand partea unde s-a terminat aluatul in jos.
Eu am pus intre ele putina hartie de copt sa nu se lipseasca in timpul coacerii.

Am mai lasat 10-15 minute painile sa creasca, le-am uns cu un ou batut, am presarat seminte si le-am dat la cuptor pentru aproape 1 ora sau pana sunt frumos rumenite.

Pofta buna!