Paine fara gluten cu unt si cascaval, cu castraveti si morcovi


Pachetelul de la gradinita este … anost. ­čÖé
Noroc ca asta este doar parerea mea si Natalia il mananca (aproape) pe tot zi de zi.

Vedeti voi, am experienta in pregatit pachetelul. Doar ca era pentru sot. Care se si poate servi cu ceva mai multa dexteritate, nu are mici tabieturi legate de servire si ii puteam pune cam orice. Imaginatie sa am.

Doar ca la Natalia lucrurile se schimba.

Chifla, castravete, branza dulce

In primul rand, e musai sa ii dau sandwich. Rationamentul e simplu: toti copiii au pachetele similare sa nu isi faca pofta.
Oh, dar de ar fi asta singura cerinta, m-as descurca de minune! Un sandwich poate fi atat de bogat, de ofertant!

Doar ca…

Natalia, copilul meu autodiversificat, care pana ce si supa o manca cu mana, nu pune acum mana pe mancare! Orice trebuie mancat cu eleganta, cu furculita sau lingurita. Si de aici e necazul meu cel mare, pentru ca sandwichul trebuie sa il tai cubulete marunte si mare lucru nu pot pune intre felii pentru ca s-ar destrama.

Solutia pe care am gasit-o e sa ii fac sandwichul toast, sa ma folosesc de diverse branzeturi (cascaval, mozzarela) care, topite si racite, sa tina unit sandwichul.

Ce ingrediente am incercat in prima saptamana de gradinita pentru sandwich? Unt, branza dulce, telemea, cascaval, mozzarela, in diverse combinatii (minim 2/sandwich).
*am mai inlocuit sandwichul cu omleta cu telemea
Langa sandwich am pus: branza dulce, castravete, morcov, porumb fiert.

Omleta cu telemea, porumb fiert, castravete

Saptamana aceasta vreau sa ii completez pachetelul si cu fruct, dar imi e teama ca il va manca mai intai pe acela si va manca mai putina mancare.