Trec peste ceea ce a urmat in sufletul meu si sar direct la partea in care am gasit, pe fundul unui cosulet, ultimele cookies cu melasa. Stiti voi, alea urate, putin arde, cam strambe, cu urme de degetele in ele (stanga spate). Dar pentru ca au iesit atat de gustoase, am zis ca merita sa fac o sedinta foto si cu cei mai urati cookies si sa va spun reteta si voua.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingrediente
300 gr de faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita scortisoara
1 lingurita pudra de ghimbir
1/4 lingurita piper negru
1/4 lingurita sare
180 gr de unt
70 gr zahar brun
70 gr zahar alb
1 galbenus mare
esenta de vanilie
120 gr melasa (o gasiti de cumparat de aici)
Amestecati faina, bicarbonatul, scortisoara, ghimbirul, piperul si sarea si puneti vasul deoparte.
Intr-un alt vas, amestecati bine cu mixerul untul cu cele doua tipuri de zahar, adaugati apoi galbenusul, esenta de vanilie si melasa.
Incorporati treptat amestecul de faina.
Aluatul rezultat trebuie sa fie unul destul de tare, din care luati cate (cu aproximatie) jumatate de lingura si il asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati spatiu de aprox. 5 cm intre prajiturele, pentru ca ele se vor intinde in cuptor.
Incingeti cuptorul la 200 de grade si coaceti prajiturelele pentru aproximativ 10 minute.
Aveti grija sa nu le ardeti! Cuptorul meu vechi este destul de capricios si unele s-au „copt” cam tare 🙂
Cand le scoateti din cuptor, puneti-le la racit pe un grilaj metalic.
Proaspete, ele sunt moi, dar a doua zi devin crocante si gumoase.
Pofta mare! 🙂
As vrea sa le fac si cu fetita mea de aproape 3 ani 🙂
Pot renunta la bicarbonat si piper?
Multumesc.
Corina
La piper da, desi nu se simte, fetita mea nu a fost deranjata.
La bicarbonat insa nu cred, iar daca renunti nu stiu exact ce textura vor avea.