Cu aceste prajiturele a fost o adevarata aventura. Le-am facut cu mare veselie si ajutor important de la un micut bucatar (vedeti aici) , le-am pozat (si fie vorba intre noi, eram tare multumita de poze) si am lasat aparatul pentru a le descarca mai tarziu. Doar ca „mai tarziu”, cand am dat drumul la aparat, acesta m-a anuntat sec ca, din cauza unei erori, cardul a fost resetat si toata informatia de pe el pierduta.

Trec peste ceea ce a urmat in sufletul meu si sar direct la partea in care am gasit, pe fundul unui cosulet, ultimele cookies cu melasa. Stiti voi, alea urate, putin arde, cam strambe, cu urme de degetele in ele (stanga spate). Dar pentru ca au iesit atat de gustoase, am zis ca merita sa fac o sedinta foto si cu cei mai urati cookies si sa va spun reteta si voua.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente

300 gr de faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita scortisoara
1 lingurita pudra de ghimbir
1/4 lingurita piper negru
1/4 lingurita sare
 180 gr de unt
70 gr zahar brun
70 gr zahar alb
1 galbenus mare
esenta de vanilie
120 gr melasa (o gasiti de cumparat de aici)

Amestecati faina, bicarbonatul, scortisoara, ghimbirul, piperul si sarea si puneti vasul deoparte.

Intr-un alt vas, amestecati bine cu mixerul untul cu cele doua tipuri de zahar, adaugati apoi galbenusul, esenta de vanilie si melasa.
Incorporati treptat amestecul de faina.

Aluatul rezultat trebuie sa fie unul destul de tare, din care luati cate (cu aproximatie) jumatate de lingura si il asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati spatiu de aprox. 5 cm intre prajiturele, pentru ca ele se vor intinde in cuptor.
Incingeti cuptorul la 200 de grade si coaceti prajiturelele pentru aproximativ 10 minute.
Aveti grija sa nu le ardeti! Cuptorul meu vechi este destul de capricios si unele s-au „copt” cam tare 🙂

Cand le scoateti din cuptor, puneti-le la racit pe un grilaj metalic.

Proaspete, ele sunt moi, dar a doua zi devin crocante si gumoase.

Pofta mare! 🙂

Sursa