Un desert extrem de usor de facut, o mancare ce ne aminteste multora de copilarie, dar ceva mai elegant si mai aromat! 🙂
Ingrediente
1 cana de orez
4 cani de lapte
3 linguri de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura de unt
3 galbenusuri
2-3 maini de fructe de padure
1 lingurita miere
Orezul se spala si se pune la fiert in laptele rece, impreuna cu esenta de vanilie si untul.
Se lasa la fiert, dar se amesteca sa nu se prinda de fund. Cand este aproape fiert se adauga zaharul si galbenusurile, se mai lasa pe foc pana se incheaga si apoi se ia de pe foc.
Se serveste alaturi de un sos de fructe de padure dat prin blender si amestecat cu miere.
Delicios.Asta am facut si eu acum 2 zile la cererea sotului,numai ca am servit cu dulceata de nuci verzi;)
Un weekend minunat sa ai.
Johanna ma bucur tare ca va place! 🙂