Am mai fost intrebata ici-colo cum ma simt ca blogger, de ce m-am apucat de blogging si alte astfel de intrebari foarte profunde. Ba mai mult, mi se dau sfaturi despre importanta linkurilor, a cautarilor google si a page rank-ului.
Sincer, imi pot lipi pe frunte multe titulaturi cu care sa ma simt binisor sau fastacita, dar de care sa stiu ca ma reprezinta, dar nu reusesc in nici un caz sa ma identific cu statutul de blogger.
Si din acest motiv cer un pic de rabdare si judecata inainte sa ne pronuntam.

Faptul ca uneori simt nevoia sa scriu aici nu ma face sa ma simt blogger. Sunt doar eu in fata unui monitor, un eu simplu si banal, care decide ca vrea sa inregistreze ceva. Intamplarea face ca mai multi oameni sa vrea sa citeasca aceste lucruri. Ma maguleste (si mereu ma simt depasita de situatie cand privesc statisticile, orasele de unde imi vin vizitatorii, abonatii etc), dar asta nu schimba cu nimic faptul ca de fiecare data cand scriu sunt tot eu, tot monitorul meu vesnic usor prafuit.
De aceea nu incep sa scriu patrunsa de importanta faptului. Poate un pic responsabila, cat sa imi infranez limbajul sau ocazional ideile radicale, dar nu cu gandul ca cineva nu va putea dormi linistit noaptea daca eu nu postez.
Ok, imaginea este plastica si exagerata, dar din pacate mult prea reala pentru o covarsitoare majoritate care considera ca masticatia superficiala a unei stiri din categoria diverse si reluarea ei pe blog ii face mari fiinte creatoare sau ca lecturarea unei carti de vanzari le da dreptul de a da sfaturi in domeniu, desi nu au vandut la viata lor nici macar o paine.
Da, o fi ocazional util (deseori de hilaritate groteasca). Dar cam atat.

Si din nou (sa folosesc aceasi metafora) pot dormi foarte bine noaptea de ce considera unii fascinant de pus pe blog. Daca ei considera ca cititorul nu se prinde ca a bolduit cuvantul „sex” pentru a-si aduce trafic, nu au decat sa se amageasca mai departe cu acest gand. E o distanta mare intre a boldui ceva pentru a-l accentua in text si alta de a-l boldui pentru ca pur si simplu este un cuvant fierbinte in cautari.
De asemenea traficul infloreste cand discuti un subiect fierbinte. Nu conteaza ca habar nu ai, nu conteaza daca tine de politica, reviste de scandal sau filme, daca e un subiect bun neaparat trebuie sa apara si un post cu….ati ghicit, multe bolduri strategice.

Dincolo de asta ramane mancarimea linkurilor. De la link exchange, la a nu da link catre un blog posibil concurent pentru nu a-i ridica traficul. Vedeti voi, e important sa fii mai tare in rank ca vecinul si nu conteaza ca il citesti au ba, linkul este mai mult o forma de rasplata mercantila.

Si apoi multi nu pot dormi de grija altuia (bat moneda pe aceasi metafora).

Eu una am primit multe, multe, multe intepaturi dupa ce am decis sa-mi fac un blog culinar. Cica l-am facut pentru trafic, dar nu orice fel de trafic ci un trafic usor.
Adica vedeti voi, sa copiezi o stire noua de pe Mediafax este un trafic obtinut cu multa munca. Un blog culinar este facut doar pentru cei comozi.

Sa va explic ce inseamna un blog culinar.
In primul rand, inainte sa te apuci de lucu, trebuie sa te asiguri ca ai toate ingredientele. Deci ai nevoie de un plan viabil, facut din timp!
Apoi te asiguri ca ai vasele curate, faci bucataria luna (ca doar o mai tragi si in poze) si iti eliberezi zona de lucru.
Apoi incepi gatitul. Daca e o reteta mai complexa, pozezi si pasii. Asta inseamna o organizare demna de general de armata.
Urmeza pozele – aranjarea mancarii, detalii, lumina, setarile la aparat etc.
Si abia apoi postarea in sine.

Usor nu? Eh, un blog pe o nisa cu trafic facil!

Ca sa linistesc spiritele infierbantate, Ama in bucatarie nu a luat nastere din dorinta mea nestavilita de a avea trafic. Ci pentru ca blogurile culinare imi dau o stare de bine, ma relaxeaza enorm sa fac asta si nu este un efort facut pentru altceva decat simpla placere de a gati si de a savura (vizual) mancara pregatita.

Si pentru a concluziona, blogul pe care va aflati acum nu este scris de un blogger. Scriu despre pisici pentru ca asta imi bucura mie sufletul chiar daca google nu ma prea agreeaza pentru asta. Dar stiu ca voi da 🙂 Scriu despre viata mea chiar daca nu este subiect de stire nationala. Scriu despre ceea ce simt, citesc si vad in jurul meu pentru ca alt motiv nu am.
Nu sunt blogger, sunt doar un omulet in fata unui monitor (cel mai adesea) prafuit.