paine de o zi-doua
4 oua
jumatate de cana de lapte
1 lingura miere
1/2 lgt miere
1/4 lgt nucsoara
un praf de sare
dulceata (optional)
Copil fiind am adorat traditionala paine in ou sau mai exact bundas kenyer-ul. Numele in maghiara este foarte plastic, iar painea imbracata in bundita era micul-dejun ideal cand aveai o paine un pic mai veche in casa.
In general bunica facea bundas kenyer-ul ca mancare sarata, nu ca desert. De aceea am decis sa ma aventurez si sa adaug cateva ingrediente in bundas kenyer-ul traditional si sa il transform in french toast.
Este foarte simplu de facut. Alegeti cateva felii de paine, amestecati intr-o farfurie adanca ingredientele enumerate mai sus, inmuiati painea in compozitie si prajiti-o in ulei incins.
Le puteti servi cu unt si/sau dulceata si lapte.
Asta-i bundas kenyer toata ziulica! Mmmm! Unde stai?
Si e cu gem, asa cum imi place mie. Cel mai gustos mic dejun posibil!
Ce-mi place painea in ou…mi-ai facut pofta!
Uff de cand nu am luat un mic dejun cu bundas kenyer … Tare bun asa cu ou si sare … drept ca dulce nu am mancat.
@laura – bundas kenyrul noi il faceam cu sare si piper, nu cu miere si scortisoara. arata la fel, dar e dulce asta.
in giroc :)tu?
@ducesa – si mie imi place la nebunie 🙂
@ bianca – si eu am fost reticenta la inceput, dar stii ca e foarte bun dulce.
si Maya a ta e leita Mara a mea :))
la noi se numesc friganele si se servesc cu zahar tos
Si eu tot de "friganele" le stiam. Le macam cand eram copil si acum abia astept sa fac si eu! 😀 Thaanks!
Salut. La noi, in zona Dobrogei, mancarica asta minunata este cunoscuta ca gigi-papa. Si mancam de mama focului cand eram copil….
Merge cu dulceata, cu o felie de branza sarata deasupra, cu zacusca, cu o feliuta de muschi afumat…..you name it!