IMG_8408

Din cand in cand ma apuca pofta de creveti, mai ales ca sunt foarte apreciati in casa la noi. Si desi stiu ca nu se compara cu cei proaspeti din vreun oras turistic de la malul marii, uneori este bine sa aducem in casa noastra putin din exotismul si atmosfera de concediu. Si sa nu va imaginati ca este prea greu, iar micul efort merita pe deplin pentru senzatia de iesire din rutina.

IMG_8402

Am avut in minte o salata de creveti si am improvizat pe parcurs ce am gatit. Iata ce a iesit!

IMG_8387

Ingrediente

creveti
1-2 lingurite cu varf de usturoi pudra
2 linguri generoare de smantana grasa
o mana de patrunjel verde
1-2 rosii
1 ardei gras
paine – franzela franceza
ulei de masline

Am decongelat crevetii si i-am scurs bine de zeama lasata. I-am pus intr-o tigaie la foc mic. Ei oricum mai lasa zeama si in curand vor fierbe in suc propriu. Cand incep sa dea in clocot adaugati usturoiul si smantana. Mai lasati sa fiarba putin si adaugati patrunjelul verde. Opriti focul.

IMG_8372

Goliti cu o lingurita rosiile de miezul zemos (sosul e deja suficient de bogat!) si taiati-le cubulete.

IMG_8376

Taiati cubulete si ardeiul gras – alegeti o culoare complementara, de exemplu galben.
Amestecati intre creveti.

Este alegerea voastra ce faceti cu sosul. Puteti sa il scurgeti, eu am preferat sa il pastrez pentru ca este foarte aromat.

IMG_8378

Taiati cateva felii de paine si stropiti-le cu ulei. Incingeti o tigaie si prajiti painea pana devine aurie si crocanta – daca vreti un plus de usturoi ii puteti adauga si usturoi.

IMG_8375

Asezati feliile pe un platou si peste ele puneti salata de creveti.

IMG_8404

Serviti cu o limonada rece 🙂

IMG_8395

IMG_8405