IMG_0272

Natalia creste pe zi ce trece, un copil cuminte si foarte, foarte vesel. Iar timpul meu este parca tot mai scurt pentru ca nu vreau sa ratez nici o clipa alaturi de ea, nici o sansa sa o fac sa rada si sa ma bucur si eu de zambetul ei.

De aceea am inceput sa inventez „scurtaturi” in bucatarie. Pentru ca nu pot si nici nu e momentul sa nu gatesc acasa.

IMG_0217

O idee draguta mi s-a parut sa imi pregatesc premixuri pentru prajituri.
Si am inceput cu un premix de aluat alb, simplu, de baza.

Pentru o portie se amesteca
500 gr faina
300 gr zahar
2 lingurite praf de copt
3/4 lingurita sare

Dublati sau inmultiti aceste cantitati in functie de cate portii vreti sa faceti.

Am amestecat bine ingredientele uscate si le-am pus in borcane (sticlele de bulion au fost perfecte ;)).

Cand vreau sa prepar o prajitura mai adaug:

200 gr de unt
5 albusuri
200 gr lapte
1 lgt de vanilie

In cazul de fata aveam ramase 2 banane prea coapte, maro, pe care nu le mai vroia nimeni. Am pus doar 3 albusuri si cele 2 banane.

Am turnat premixul intr-un vas si in mijloc am pus untul moale, albusurile, laptele si vanilia. Am amestecat si cand am avut aluat omogen am adaugat si banana facuta pireu.

Am turnat totul intr-o tava si am dat la cuptor aproximativ 40 de minute.
A iesit o extraordinara paine cu banane.

IMG_0279

Aluatul (cel fara banane) este unul foarte alb, pufos si usor. Este ideal cu fructe.

Si, dupa cum se vede, am avut ajutor de nadejde! 🙂

IMG_0218