Luni – racita; nas infundat – exclusiv alaptata; pana seara dispar majoritatea semnelor de raceala
Marti
1 mar si 1 banana
supa de oase (curcan) cu legume (morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac, patrunjel verde)
iaurt
Miercuri
1 mar, 1/2 avocado, sucul de la 2 clementine
mamaliga cu sos de ficatel de pasare, conopida, ceapa si patrunjel
iaurt
Joi
1 mar, 1/2 avocado, 1 banana
carne de curcan, mazare, morcov, marar verde
iaurt
Vineri
1 mar, 1/2 mango
broccoli, morcov, ceapa verde, pastarnac
iaurt
Sambata
1 mar, 1 banana, sucul de la o portocala, pudra de catina
carne de pui, patrunjel, morcov, sfecla rosie, crutoane de mamaliga
(mamaliga fierbinte o intind pe o farfurie si dupa ce se raceste o tai cubulete)
iaurt
Duminica
1 mar, 1 mango
carne de pui, morcov, cartof, spanac
iaurt
Adică i-ai dat numai sân cât a fost răcită și i-a trecut fără să ii administrezi nimic? Nici măcar naturiste, homeopate? Ia să încercăm și noi…
În primul castron din poză ce este? Că arată tare bine…
ce fel de iaurt?faci tu in casa sau ii cumperi?
Elena – da, doar ca ea nu a afacut febra – doar nasul i-a curs si i-au lacrimat ochii 🙂
in primul castron este pireu de banane, mere, suc de portocale si pudra de catina 🙂
Silvia – eu ii cumpar iaurtul. folosesc doar Covalact sau Napolact
atentie la combinatii, caci ii pot dauna stomacelului fragil al bebelusului! si nu numai…si pt noi unele combinatii ingreuneaza digestia si dauneaza sanatatii si asa apar tot felul de probleme de sanatate mai tarziu..chiar si fructele intre ele nu toate sunt compatibile(spre exemplu, citricele e bine sa fie combinate cu fructe sub-acide, nu si cu cele duci sau marul se poate combina si cu acide-portocala, si cu dulci-banana, insa niciodata impreuna)..o seara buna si sper sa fiu de folos.
Ralu multumesc mult de informatii! 🙂 Eu abia aproape de 9 luni am introdus citricele si asta doar dupa ce am testat sa vad daca ii priesc la stomacel.
As vrea sa te intreb daca fierbi carnea separat de legume sau impreuna? Mie mi-a zis pediatrul s-o fierb separat si nu stiu de ce. curand o sa merg la el si o sa intreb pentru ca ultima data am vorbit prin telefon, nu de mult am inceput diversificarea. Baietelul meu are 6 luni jumate.
Ionela si eu auzisem asa la inceput si asa am facut la inceputul diversificarii. Dupa care am inceput sa citesc tot mai mult despre importanta grasimii in alimentatia bebelusului si am inceput sa renunt la acest obicei.
Acum nu il inteleg – poate se refera la carnea de magazin?
Eu ii fierb de pe la 7 luni carnea impreuna cu legumele si ii dau si zeama. Ba mai mult, ii fac si supa din oase. Dar doar de la animale de casa 🙂
In plus, pe site-urile straine nu am gasit nicaieri ideea asta
eu nu am fiert niciodata carnea separat, o mancam deja de trei luni (avem 10 luni si jumatate)si nu am avut niciodata nici o problema. ba mai mult daca la inceput baietelul meu era innebunit dupa branzica, acum prefera legumele cu carne. trebuie sa spun insa ca profitam ca buni sta la casa si ne creste pui….am incercat cat am putut ca legumele, carnea si fructele sa fie"de casa". castronelul zilnic de cereale ce ne mai trimite la magazin. eu am insa o alta "problema". baietelul meu nu mananca si nu bea nimic ce e la temperatura camerei.trebuie sa incalzesc tot, apa, iaurt (desi trebuie sa recunosc ca nu prea bea apa, cred ca-si ia lichidul necesar din laptele cu care completam fiecare masa).o fi bine? vi s-a intamplat si voua?
Silvia nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. Au si ei preferinte, ca si noi 🙂
vreau sa te intreb daca u nu ii dai branzica nataliei si de ce????apoi la sfecla de rosie cum se procedeaza???se fierbe cu toate legumele si se paseaza la blender???si spune mi te rog ce anume din avocado se foloseste???am cumparat o singura data dar nu am stiut cum sa il folosesc si apropo eu la pireuri pe langa pa in care au fiert legumele eu mai adaug si putin de lapte zuzu..sper ca e ok sau???ms de raspuns daca imi vei raspunde:)
ii dau branzica Nataliei:)
sfecla se fierbe si se paseaza.
avocado se curata de coaja si se serveste pulpa.
eu stiu ca inainte de un an nu se da lapte de vaca la bebelusi. deci eu m-as feri de el in mancare. in plus nu are nici un sens- legumele fierb foarte bine si doar in apa
Avocado nu se curata de coaja! Avocado se taie in doua, se scoate samburele ala mare din mijloc (si unicul, de altfel) si se scobeste fiecare jumatate cu lingura.
Tips: lasati avocado macar o zi dupa ce l-ati cumparat, intr-o punga de hartie, impreuna cu o banana foarte bine coapta (eu il las doua zile, dar fiecare face cum doreste)
da, Carmen, ai dreptate. greseala mea. multumesc 😉