Meniul Saptamanii – PDF GRATUIT
In acest inceput de an am constatat cu bucurie ca tot mai multa lume vorbeste despre planificarea meniului saptamanal. Ma bucur mult sa vad acest entuziasm, mai ales ca de ani de zile va povestesc despre acest subiect.
Vedeti aici articole pe aceasta tema.
In toti anii in care am experimentat cu meniul saptamanal, am avut suisuri si coborasuri. Este foarte important sa incercati si voi mai multe variante si sa ajungeti la acel punct in care puteti construi un meniu care sa va fie potrivit voua si familiei voastre.
Asa cum puteti observa din articolele pe aceasta tema, eu am ajuns la o organizare bazata pe produse de sezon si construita in jurul unor zile tematice. Astfel imi este mult mai usor sa ma organizez si sa valorific ingredientele pe care le am deja in casa.
Pentru mine, un meniu al saptamanii bine facut trebuie sa ajute la mentinerea unui buget dedicat alimentelor si, in acelasi timp, sa asigure o diversitate de ingrediente pentru fiecare zi.
Iar aceasta diversitate este mai usor de obtinut cand avem creionat un plan – fie el si in linii mari – astfel incat sa avem o idee generala despre ce o sa mancam in fiecare zi.
Meniul Saptamanii – PDF GRATUIT (descarca mai jos)
Si nu in ultimul rand, sfatul meu este sa nu puneti presiune prea mare pe voi si sa nu va descurajati!
Va spun eu de pe acum: nu va veti tine de planul de meniu decat in mod exceptional!
Dar nu va descurajati! Exercitiul de a va trece pe foaie un plan de meniu va ajuta enorm. Veti observa la un moment dat ca veti schimba complet modul in care abordati si ganditi ceea ce urmeaza sa gatiti.
Viata nu este perfecta. Nu veti putea estima de duminica daca joi veti avea timp si/sau energie sa gatiti o anumita reteta. Si este ok! Puteti amana pe vineri sau pe saptamana urmatoare. Poate veti descoperi miercuri ca aveti un produs care trebuie gatit prioritar. Este mai important sa faceti asta decat sa respectati meniul de pe foaie.
De aceea, priviti meniul saptamanal din doua perspective:
1. Ca pe un exercitiu de organizare. Invatati mintea sa gaseasca solutii pentru a gati diferite ingrediente, pentru a valorifica alimentele din casa etc.
2. Ca pe un indrumar care sa va spijine in zilele in care nu aveti idei.
V-am pregatit cu mare drag un plan pentru meniul saptamanal, pentru a va putea trece ideile si a le tine undeva laa vedere. Sper sa va fie util! Il puteti descarca de aici.