Copiii mei au o noua pasiune: aventurile copiilor din Autobuzul Magic! Iar eu nici nu pot fi mai bucuroasa, pentru ca acest Autobuz Magic este plin de informatii si deschide apetitul copiilor catre stiinta si cercetare.

Colectia Autobuzul Magic a aparut la editura Cartea Copiilor

Despre ce este vorba mai exact?
O clasa de copii, alaturi de simpatica lor invatatoare, pleaca in excursii cu autobuzul scolii. Doar ca in timpul excursiei, autobuzul – impreuna cu toti cei din el – se micsoreaza si astfel ajung sa exploreze lumea la nivel (aproape) microscopic.
In cele trei carti pe care le avem noi, copiii exploreaza oceanul, stupul de albine si interiorul corpului uman.

Copiii din carte descopera astfel lumea din jurul lor intr-un mod nou si diferit, dintr-un unghi neasteptat. Iar calatoria lor este fascinanta si pentru copiii care citesc cartea si invata astfel, alaturi de ei, detaliile lumii ce ii inconjoara.

Totusi, aceste carti nu sunt simple carti de povesti, ci – dupa cum puteti vedea din pozele de mai sus – contin si multe informatii complexe si dificile.
Dar acest lucru este un mare avantaj: cartea poate fi citita ca o poveste impreuna cu copiii mai mici, care vor fi fascinati de imagini si de aventura. Apoi, treptat, pot fi familiarizati cu termenii stiintifici prin joaca, cartea devenind astfel o lectura potrivita si pentru copiii mai mari. Acestia pot beneficia fara indoiala de aceasta abordare pentru a intelege mai bine informatiile poate prea seci din manualele de scoala.

Copiii mei sunt fascinati de aventurile Autobuzului Magic si mereu rasfoiesc cartile de pe raft. Sunt pline de umor si de informatii, iar abordarea stiintifica inedita le face fara indoiala o colectie extrem de utila pentru toti copiii.

In plus fata de carti, puteti descoperi aventurile copiilor din Autobuzul Magic si in mai multe serii de desene animate care se gasesc pe Netflix. Totusi, pentru invatare, va recomand cartile pentru ca sunt mult-mult mai pline de informatii si de detalii suplimentare!

Gasiti cartile aici –> Autobuzul Magic!