Ingrijirea pielii dupa 30 de ani
Cu cat am inaintat spre jumatatea celui de al treilea deceniu, pielea mea a inceput sa nu mai fie la fel de usor de multumit. Fara sa fi avut vreodata probleme majore si avand norocul unei mosteniri genetice bune la acest capitol, cu aparitie tarzie a ridurilor, pielea mea a inceput totusi sa fie nemultumita de lipsa unei rutine solide de ingrijire.
Primul semn la mine a fost uscarea excesiva si, pornind de aici, diverse iritatii ale pielii sensibilizate prin uscaciune.
Dupa ce am inceput sa ma ingrijesc mai atent de tenul meu, am descoperit ca nu aveam pielea uscata, ci doar deshidratata. Si acest lucru este explicat prin faptul ca regenerarea celulara are loc o data la 6-8 saptamani dupa 30 de ani. Spre deosebire de 2-3 saptamani cand ai 20 de ani. Deci metabolismul incetinit se refera si la piele!
Din aceleasi motiv, nici productia de sebum nu mai este la fel de buna si toate acestea duc si la senzatia de piele lipsita de stralucire si obosita.
Sa continui lista partilor negative, tot din cauza uscaciunii apar si mai multe riduri si dupa 30 de ani apar si petele cauzate de soare, care accelereaza procesul de imbatranire a pielii. Scade si productia de colagen, astfel incat pielea incepe sa isi piarda din fermitate.
Dar nu sunt doar vesti proaste! Sunt doar motive pentru care trebuie sa fim putin mai atente cu rutina noastra de ingrijire si sa nu mai neglijam acest aspect, indiferent cat suntem de obosite sau aglomerate.
Ingrijirea pielii dupa 30 de ani
1.Curatarea tenului
Acest pas ramane mereu primul pentru ca este esential. Si asta din doua motive extrem de importante:
a). Curatarea tenului inseamna curatarea porilor si astfel evitarea problemelor ce pot sa apara din acest motiv. Alegeti-va cu atentie produse de machiaj pentru fata si studiati cu grija ce inseamna fiecare, cum se aplica si cum se curata eficient. Puteti citi online despre ele, in magazine de make-up online, astfel incat sa puteti sa va documentati cu grija.
b). Degeaba investiti in produse scumpe de ingrijire a tenului daca nu le aplicati pe un ten perfect curat si acestea nu pot ajunge in profunzime si sa le simtiti beneficiile!
Alegeti cu grija produsele de curatare, sa nu usuce suplimentar tenul. In plus, cand incepeti aplicarea produselor de ingrijire, aveti grija sa va curatati mainile intre diferitele produse aplicate, mai ales cand ajungeti in zona ochiilor.
2. Exfolierea
O exfoliere blanda va ajuta la indepartarea celulelor moarte si va grabi regenerarea celulara. Alegeti un exfoliant delicat si nutritiv.
3. Tonifierea
Cand pielea este curata si dupa ce au fost indepartate celulele moarte, puteti aplica un toner cu efect de anti-aging.
4. Serul
Dupa tonifiere – dar inainte de produsele mai cremoase! – aplicati serul antioxidant sau cu acid hialuronic.
5. Crema de ochi
Aplicati cu blandete putina crema in zona de sub ochi. Aici pielea este extrem de sensibila si aplicarea trebuie sa fie foarte usoara.
6. Hidratarea
Abia acum am ajuns la produsele cremoase, mai exact crema de hidratare si de protectie. De obicei acesta este produsul anti-aging cel mai eficient, dar eficacitatea sa este asigurata si de respectarea pasilor expusi mai sus.
Cand am inceput sa citesc despre acesti pasi, va marturisesc ca m-am cam ingrozit. Curatam mereu tenul si inainte, dar „chiuleam” la partea de hidratare. Ideea de a aplica atatea produse deodata pe fata imi dadea emotii. Totusi, am invatat doua lucruri importante:
– este foarte important sa urmez pasii de mai sus!
– produsele se aplica in cantitati foarte mici, iar la final imi simt tenul hranit si hidratat, dar nu incarcat.