Idei DIY de iluminat pentru bucatarie

 

 

Desi poate fi foarte usor in ziua de azi sa gasesti solutia perfecta cu corpuri de iluminat pentru bucatarie, exista solutii DIY care refolosesc vechi accesorii de bucatarie si dau un aer aparte unei bucatarii decorate traditional.
Daca, de exemplu, ti-au ramas mostenire cateva accesorii din bucataria (stra)bunicii, obiecte dragi si de care te leaga amintiri, dar prea vechi pentru a putea fi folosite in siguranta la gatit, un astfel de proiect DIY poate fi o solutie perfecta pentru a pastra aproape obiectul indragit. Ba mai mult, cu o astfel de transformare, s-ar putea sa il pui mult mai bine in valoare si sa devina una dintre atractiile caminului.
Chiar si in lipsa unei asemenea mosteniri, s-ar putea sa va doriti sa va decorati casa in acest mod. Adevarul este ca aceste decoratiuni vintage pot avea un efect deosebit si faptul ca sunt vintage nu inseamna ca nu pot beneficia de solutii moderne de iluminat si chiar sa fie integrate fara probleme intr-o casa inteligenta.
Obiecte deosebite se gasesc in majoritatea targurilor de vechituri, ce sunt organizate cam in toate orasele din tara. Aici sigur veti gasi chilipiruri unice care, cu o minima reconditionare, pot fi ideale proiectului vostru de decor.

 

Un prim exemplu ar fi cel al cescutelor colorate de ceai sau cafea. Cred ca toata lumea a primit macar cateva mostenire de la parinti sau bunici, in stare mai buna sau usor ciobite, seturi sau 1-2 bucati din fiecare model. Indiferent de situatie, acestea pot fi extrem de elegante si delicate ca si corpuri de iluminat in bucatarie.

 

Diferite cutii metalice pot fi si ele reconditionate – de la forme de prahituri, vailinguri sau cutii vechi de biscuiti.

Sitele sunt extrem de versatile si pot fi folosite cu succes pentru iluminat, mai ales datorita gaurilor.

 

Chiar si accesoriile la care poate nu va gandeati ca pot deveni sisteme de iluminat, pot fi transformate cu putina imaginatie. Vedeti in colajul de mai jos exemple cu teluri (atat cu bec, cat si cu LED-uri), razatori dar si palnii metalice.

 

O idee foarte simpatica pentru spoturile din perete – incadrarea lor in cani sau cescute de ceai sau cafea. Fie ca alegeti o varianta colorata, fie alba si simpla, efectul este unul cu totul inedit.

Iubitorii de ceai cu siguranta vor aprecia o astfel de instalatie de iluminat cu ceainice sau combinand ceainice cu cestile de ceai.

In incheiere am lasat cateva exemple foarte simple cu borcane sau alte recipiente de sticla, care se potrivesc extrem de bine cu lemnul (vechi) sau cu metalul (stil industrial).