De ceva timp am inceput sa aplic si eu tehnica vision board-ului. Probabil ati observat asta si pe blogul meu, dar cand vreau sa fac ceva anume (fie ca doresc sa investesc in casa si sa cumpar/redecorez, fie este un plan de dezvoltare personala, de alimentatie sanatoasa etc) imi ofer un suport vizual. In primul rand, cand fac acest exercitiu, vad ce se gaseste pe piata, apoi mi se clarifica in minte ce si cum mi-as dori si apoi – si poate cel mai important – imi ofer motivatia pentru a ajunge in acel punct.

Poate nu va asteptati sa gasiti un astfel de sfat intr-un articol despre bucatarii, dar va incurajez cu toata caldura sa incercati.

Iata ce idei am „pus in practica” azi: culorile din bucatarie.

In ziua de azi, nu mai e dificil sa gasesti mobila de bucatarie , iar avantajul faptului ca magazine mari precum acesta de aici isi fac site-uri online, este ca aveti acces usor la poze sa va faceti o idee despre oferta si despre ce vi se potriveste.

negru elegant

Eu trebuie sa marturisesc de aceasta data ca mi s-a intamplat un lucru la care nu ma asteptam. Daca m-ati fi intrebat daca as lua in considerare negrul pentru mobila de bucatarie, as fi zis cel mai rapid si hotarat NU!

Dar… am luat bucataria de mai sus si m-am jucat putin cu ea, accesorii potrivite si am vizualizat mai clar ce inseamna negrul. Marturisesc ca mi-am schimbat complet opinia. Ba mai mult, negrul a urcat in topul preferintelor pentru urmatoarea mobila de bucatarie. Ramane sa vad cum se comporta diverse materiale la amprentele manutelor lipicioase.
Voi ce ziceti? Aveti/ati opta pentru negru?

 

 

 

verde (1)

 

O alta versiune care mi-a placut mult din punct de vedere cromatic, este aceasta. Acest vernil vesel, luminos, cald, emana energie si pofta de viata sanatoasa. Pe mine una ma duce cu gandul doar la salate si fructe proaspete, aproape ca ar fi un sacrilegiu sa deschizi o punga de chips-uri aici. Sa nu mai spund e ciocolata. Ok, ok, ciocolata merge cu orice culoare! 🙂

bucatarie rosie

 

O alta versiune cu negru, dar mai puternica din punct de vedere cromatic, pentru ca aduce in joc doua culori tari: negrul si rosul. Cu siguranta ca aceasta bucatarie nu e pentru cei slabi de inima. Recunosc ca nici pentru mine, desi din nou, tocmai negrul cu blat alb imi place in aceasta combinatie. Rosul si negrul sunt doua culori intalnite deseori in mobilierul de bucatarie, deci banuiesc ca o combinare a celor doua culori este populara.

Poate pentru ca bucataria mea este terna acum, cu un mobilier sters de cires, simt nevoia de a schimba in ceva mai puternic cromativ. Sunt convinsa ca orice culoare alegem, ea ne infuenteaza cand stam in spatiul respectiv.
Voi ce culori ati ales pentru bucatarie?