Idei de ultim moment pentru calendarul de Advent

Ati terminat cu pregatirile pentru sezonul rece? Ati scos fularele si manusile? Ati pus cauciucurile de iarna? Ati verificat daca merge instalatia de incalzire si ati reparat eventualele defectiuni? Ati izolat geamurile?
Foarte bine. Acum e timpul sa ne ocupam de sarbatori!
Daca sarbatoriti Adventul – iar eu am inceput sa il tin de cand am copii, in special pentru bucuria lor – sigur v-ati gandit deja la zilele ce urmeaza si cate preced Craciunul.
Cel mai usor este sa aveti un calendar de Advent refolosibil, din material textil. Iar daca nu aveti, probabil va ganditi ce puteti pregati repede pentru aceasta perioada. De aceea m-am gandit sa strang cateva idei extrem de simple si de rapide, pe care sa le puteti face din scurt.
Unele dintre ele nu vor permite sa puneti mici surprize in ele. Dar nu va descurajati. Puteti sa procedati in mai multe feluri – ca de exemplu, sa ascundeti surpriza undeva in casa, iar pe calendar sa existe doar indicatiile care sa ajute copiii sa gaseasca surpriza. Sau indicatiile necesare activitatii din acea zi, pentru ca, din experienta mea, activitatiile au mult mai mare succes decat micutele jucarii sau dulciuri.
Puteti face un calendar de Advent simplu, format doar din carti. Optiuni sunt o multime, e nevoie doar de putina imaginatie!
Anul acesta eu voi opta pe cat mai multe proiecte handmade si carti. Fetitei mele ii place nespus sa faca mici proiecte si sa creeze lucruri noi, si cel mai mult o bucura sa invete sa faca ceva nou. Am pregatit si cateva carti de sezon, fie vechi, din anii trecuti, pe care le scot doar in aceasta perioada, dar si cateva frumoase titluri noi, pe care le-am cumparat la reducere in ultimele zile.

Asa cum veti vedea in imaginile de mai jos, puteti folosi sau refolosi lucruri pe care deja le aveti in casa. Se poarta foarte mult texturile naturale, hartia simpla, reciclata/reciclabila de ambalaj, cartoanele maro si elemente naturale, precum crengi, muschi sau frunze. Adaugati ghirlande luminoase pentru un plus de efect, mai ales ca se intuneca devreme si va veti bucura mai mult timp de lumina calda a beculetelor.

 

Transformati din calendarul de Advent o piesa de decor centrala a camerei de zi, un loc invaluit in magie si nerabdare. Improvizati si pregati casa si sufletul de sarbatoare prin micile voastre proiecte sau obiceiuri de familie. Nu e nevoie sa cheltuiti bani, scopul calendarului este de a va apropia si de a aduce zi de zi un strop de bucurie in viata voastra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse poze – Pinterest, 1, 2, 3, 4, 5,