De cate ori rasfoiesc site-uri cu idei de amenajari interioare, mereu sunt uimita de inventivitatea oamenilor si de ideile foarte bune de utilizare a unor spatii mai dificile din casa. Iar in aceasta categorie, probabil ca cel mai elocvent exemplu este cel al ideilor de design scari interioare. Sau, ca sa fiu mai exacta, a ideilor prin care acest spatiu este refolosit intr-un mod atragator si practic.

Si daca tot vorbim de scari interioare, v-ati uitat vreodata cat de creativi sunt unii legat de amenajarea spatiului nefolosit?
Asadar, iata 7 dintre cele mai interesante idei pentru folosirea aceastui spatiu:

Locsor pentru citit
Ce imi place la acest loc, pe langa aspectul placut si confortabil care il ofera, este ca el contine si o mini-biblioteca, si cred ca stiti deja ce punct sensibil reprezinta cartile pentru mine 😊

Birou
Unii prefera pentru birou un loc langa un geam, pentru a putea observa natura si pentru a se bucura de lumina naturala, insa altii prefera un spatiu in care sa se poata concentra cat mai bine pentru a fi cat mai eficienti si pentru a nu fi distrasi. Acest birou sub scari rezolva aceasta nevoie intr-un mod util si placut.

Baie de serviciu
Baia de serviciu este una din cele mai iscusite moduri in care se poate folosi spatiul de sub scari. Spatiul acesta poate deveni de mare efect, totul depinde de modelul de faianta cat si de cum se pune gresia pentru a crea senzatia de spatiu.

 

Loc de joaca
Spatiul de sub scari este in general limitat, facandu-l perfect pentru cei mici. Daca aveti un astfel de spatiu disponibil si copiii mici in casa, creati un astfel de loc de joaca. Cu siguranta veti castiga cateva momente de liniste.

Mini-Spalatorie
Daca doriti ceva mai practic, aceasta idee este pentru voi. Ce poate fi mai eficient decat un spatiu pentru o minispalatorie, unde sa puteti sa tineti atat masina de spalat si/sau uscatorul, cat si un mic loc de depozitare pentru accesoriile aferente?

Loc de depozitare

Ramanand in zona practica, aceasta idee este o solutie clasica pentru zona de depozitare. Fie ca optati sa depozitati incaltaminte sau alimente, fie ca o faceti inchisa sau deschisa, cu siguranta nu puteti da gres.

Mini Bar
Aceasta idee este una pentru casele unde nu alearga piciorute mici, dar unde cei mari vor sa aiba un colt al lor, pentru serile sau cinele cu prietenii si cunoscutii.

 

 

Voi aveti un astfel de spatiu? Daca da, cum l -ati utilizat si daca nu ati facut-o inca, care idee vi se pare cea mai tentanta?

 

Surse poze 1 2 3 4 5 6 7