KEY VISUAL-landscape

Copilarind intr-un orasel sarac de provincie, am simtit mult lipsa unui loc destinat cartii. Da, cativa ani am avut o biblioteca oraseneasca, doar ca era o provocare sa o prinzi deschisa, iar cartile erau destul de …putin ofertante. Nu aveam librarie sau ceea ce aveam era un simulacru, cu carti despre diete si romane de duzina, nu marii clasici.
Singura sursa reala de carti era gardul din fata Postei, unde cativa anticari scoteau la vanzare ocazional bibliotecile unor intelectuali muritori de foame. Gaseai carti colosale (Razboi si Pace de exemplu) la cativa lei. Vechi dar ingrijite, toate prafuite si inegrite de funinginea regiunii, dar atat de pretioase pentru un copil ca mine.

Din acest punct de vedere am invidiat ingrozitor copiii din orasele mai mari, care aveau fie librarii sau anticariate serioase. Cand am ajuns la facultate si am intrat in biblioteca universitara, aproape ca am plans de fericire si am suferit mereu de sindromul „bratului plin de carti”.

De aceea, am o sensibilitate aparte cand vine vorba de a ajuta copii din zone fara acces la biblioteci. Pentru ca stiu ce inseamna sa nu ai acces la carti dupa bunul plac. Si stiu ce inseamna in viata unui copil influenta cartilor!

Maria 9 ani IMG_9227

Asociatia Hercules incearca sa faca fix acest lucru. Vrea sa construiasca in Costesti (Arges) un centru pentru copii care sa contina biblioteca, sala de calculatoare cu acces la internet, ludoteca si sala de evenimente. In plus, au un microbuz care este o „Caravana a cartilor”, un soi de biblioteca ambulanta care se va plimba la copiii care stau prea departe de centru.

Cat de frumos poate fi proiectul acesta?!

Cititi mai multe despre ei pe pagina lor: Asociatia Hercules.

Larisa si Mihaela, in spate Stefan. Educatoarea Lavinia IMG_9234

De ce au ei nevoie? De donatii in bani sau carti sau cd-uri, audiobook-uri, CD-uri educative etc (orice se poate folosi in sala multimedia) si desiguri de voluntari, care sa doneze din timpul lor pentru a ajuta la organizarea centrului.
Toate detaliile le gasiti pe site-ul lor.

Hai sa ii ajutam pe ei si apoi sa extindem ideea la cat mai multe locuri din tara!

 

Elena 9 ani IMG_9232 Gabi 9 ani IMG_9251 Gabi 10 ani frate cu Marian IMG_9291 Iosif 10 ani IMG_9854