Dupa cum ati vazut de cateva luni incoace pe blogul meu sunt fericita si mandra posesoare a unui grill de la Outdoor Chef. Si acest grill vine cu multe beneficii: mi-a aratat cat de diferita este „viata” dincolo de gratarele noastre traditionale, cat de multe se pot pregati pe un grill in aer liber, cat de multe accesorii exista – de la tavi, la carbuni si lemne aromate, dar m-a si introdus intr-o lume complet noua mie, cea a pasionatilor de grilling si de gatit in aer liber.
Tot multumita celor de la Grill Society am ajuns in acest weekend la Bucuresti la Grill Champions Tour ed. a III-a si va marturisesc ca a fost o experienta culinara deosebita.
Dar sa le luam pe rand 🙂
Am plecat dis-de-dimineata din Timisoara, am lasat un caine in gazda si celorlalti doi le-am lasat 3 kg de oase de vita sa le tina de foame, am pus copilul in masina cu toate accesorile sale (mancare, jucarii, patut etc) si am plecat in cea mai lunga excursie cu masina de cand am nascut.
Drumul a fost lung si anevoios pentru ca asa sunt drumurile noastre – intr-o vesnica si nesfarsita peticire, cu carute pe drum si cu o dezamagitoare autostrada la final.
Cand am intrat in Bucuresti, pe la 6 seara (fatidica ora!), dupa 10 ore de drum, aproape ca imi venea sa plang de nebunia din jur. De aglomeratie si agresivitate.
Cu putine emotii am ajuns si la Hotel Caro si brusc m-am relaxat. Ajunsesem intr-o oaza de verdeata si de liniste.
Dupa ce ne-am cazat grabiti, am coborat de indata la evenimentul la care deja intarziasem.
Ne-a intampinat Laura, cea cu care am povestit pe mail de multe luni si care a avut grija de toate detaliile participarii noastre la eveniment. A cerut chiar si un patut special pentru Natalia in camera noastra, gest care ne-a facut sa uitam instant de tot drumul lung si greu. Ca sa vedeti ce importante sunt micile gesturi 🙂
Am fost un pic stinghera la inceput, dar l-am vazut pe Cristi (aka Bucataru Maniac) si i-am cunoscut familia, iar apoi a venit la masa noastra si Radu Popovici. Noi trei suntem bloggerii care gatim pe aceste grilluri si a fost tare amuzant sa ne impartasim din experienta ultimelor luni.
Insa, cu toata compania selecta, atentia mi-a fost distrasa de zona grillurilor si de cei doi bucatari germani – Don Marco si Don Caruso.
Cand am ajuns eu tocmai ieseau scoicile din grilluri si desi cand citisem meniul cu cateva zile inainte, eram sceptica in ceea ce priveste acest preparat, pentru mine pot spune ca a fost surpriza serii 🙂 am avut noroc sa mai prind si ultima tura de creveti facuti pe grill si seara incepea in cel mai delicios mod cu putinta!
A urmat vedeta serii – somonul afumat!
Am reusit sa pozez modul in care se indeparteaza pielea de pe acest nobil peste si sper ca intr-o buna zi sa am si eu ocazia sa il gatesc.
Somonul afumat a fost servit cu egala desfatare de noi, cat si de Natalia 🙂
Au urmat berbecutii la gratar cu condimente speciale marca Don Marco si aici voi lasa din nou imaginile sa vorbeasca.
S-a mai servit si somon cu vinegreta de lime si miere, pregatit pe placa de cedru.
Apoi pui cu dulceata de cirese alaturi de vinete cu mozzarela si prosciuto.
Iar la final a urmat desertul – ananas condimentat cu scortisoara si chilli alaturi de inghetata si sos de ciocolata. Ananasul acela iute mi-a placut la nebunie si am vorbit indelung cu Don Marco despre el si ce alternative mai exista pentru deserturile la grill.
Imi e teama ca nu posed un limbaj suficient de plastic si cred nici limba romana suficiente epitete culinare pentru a putea descrie fiecare preparat in parte. Va pot spune ca a fost o experienta remarcabila si un rasfat!
Desi totul – de la aperitive la desert! – s-a pregatit la gratar, tematica mediteraneana a evenimentului s-a pastrat la perfectie si am servit o cina usoara si aromata.
Alaturi de mancaruri exceptionale am avut bucuria sa gust si cateva vinuri deosebite.
Natalia s-a simtit foarte bine si a stat cu mult peste ora ei de somn explorand gradina hotelului Caro.
In loc de concluzie vreau sa va marturisesc ca mi-as dori sa particip mult mai des la astfel de evenimente.
In primul rand pentru oameni. Am avut ocazia sa ii cunosc personal pe Radu si pe Cristi (desi stam aproape, a fost nevoie sa mergem la Bucuresti sa ne cunoastem) si dupa cum ii marturiseam si lui Radu vineri seara, am descoperit un om de o mie de ori mai simpatic decat lasa sa se vada blogul.
Am cunoscut in sfarsit personal echipa de la Grill Society si ma bucur nespus sa fi avut norocul sa colaborez cu o asemenea firma.
Mi-a placut sa descopar oamenii din spatele firmei, oameni pasionati de ceea ce fac si ceea ce isi doresc sa faca pe piata romaneasca. Implicarea lor, atentia si respectul pentru clienti ma face sa ii recomand cu caldura oricui pentru ca sunt unul dintre acele foarte rare cazuri de companii care chiar cred in produsele lor si isi doresc mult mai mult decat vanzarea lor – crearea unui comunitati si a unui educatii a gatitului in aer liber!
Si chiar fac ceva pentru asta!
Apoi am descoperit in Don Caruso si Don Marco doi bucatari extrem de simpatici si de dispusi sa te invete tot ce stiu.
Don Caruso este ceva mai sociabil si mai volubil, este mai usor de abordat, de aceea la el m-am dus pentru cateva intrebari legate de grillul meu. El a venit mereu la masa noastra sa ne intrebe daca ne place mancarea si sa schimbe cateva vorbe cu invitatii.
Abia la desert am inceput sa povestesc si cu Don Marco si m-a uimit caldura si pasiunea cu care impartasea din experienta lui. Pur si simplu mi-a incalzit sufletul!
Abia la desert am inceput sa povestesc si cu Don Marco si m-a uimit caldura si pasiunea cu care impartasea din experienta lui. Pur si simplu mi-a incalzit sufletul!
Sa va fie de bine! Frumos eveniment, te face sa uiti de neplacerile unui drum lung pana in capitala.
Ce frumos ai scris, parca am participat si eu 🙂 La cat mai multe evenimente de acest gen!!
Buna.sa va fie de bine si sa l stapaniti sanatosi.si eu mi as dori unu inca ma tot uit la oferte nu cred ca este din aceas firma asemanator.numa bunati sunt.succes in continoare pupici.
Alexandrina sigur uiti :))) mi-a placut mult atmosfera relaxata de acolo. probabil de la mancarea buna 😀
Corina multumesc :*
Speranta multumesc 🙂 sa incerci ofertele de pe acest site, ei au grilluri de la mai multe firme – Outdoor Chef, Green Egg si Weber 😉
Oare cine isi permite a achiziona vreun grill de pe acest site ,cand majoritatea cunoscutilor mei nu au salariul lunar …In fine , nu ma mai mira nimic dar sa ceri un pret dublu (fata de tarile civilizate ) mi se pare putin exagerat ,sa nu zic mai mult
Anonimule
1. Nici eu sau majoritatea prietenilor mei (care au salariu lunar!) nu ne permitem un BMW de ultima serie. Asta inseamna ca nu ar mai trebui produse? Sau cei care isi permit sa nu le mai cumpere?
La fiecare tip de produs sunt categorii mai ieftine si mai scumpe. Se diferentiaza prin calitate si optiuni.
2. Pretul in care "tari civilizate"? De curiozitate, pentru ca nu verificasem inainte, am verificat si pe un site de profil din germania si diferenta este de cateva zeci de lei (20-40 lei mai exact la sortimentele pe care le-am gasit eu). Deci nu vad unde e "dublarea"de care vorbesti.
3. Exista si gratare mai ieftine. Chiar zilele trecute am vazut unul de pana in 400 lei. Daca iti doresti un grill profesionist care sa si stina loc de cuptor vara (deci implicit niste economii la gaz/curent) nu mi se pare un pret de neatins.