Reteta aceasta m-a cucerit pur si simplu! Atat de usor de facut, aceste muffins sunt de efect si extrem de gustoase. Sunt delicate si usoare ca o prajitura fina, dar atat de satioase incat pot tine oricand loc de o gustare.


Aveti nevoie de:

200 gr unt
300 grame faina
1/2 lingurita de zahar
300 gr zahar
3 oua
esenta de vanilie
150 gr branza dulce de vaca Gura de Rai de la Lactitalia
2-3 linguri de smantana grasa de la Lactitalia (30% grasime)
1-2 lingurite mac


1 Porniti cuptorul sa fie incalzit pana terminati prepararea prajiturii.

2 Amestecati bine cu mixerul branza dulce si smantana. Daca doriti puteti adauga si 1-2 linguri de zahar, dar eu prefer sa las aceasta parte cu un gust cat mai natural – oricum e destul zahar in prajitura!

3 Intr-un alt vas frecati bine untul cu zaharul. Insistati pana obtineti o crema in care adaugati esenta de vanilie si abia apoi adaugati un ou, unul cat unul, pe rand.

4. Amestecati sarea cu faina si adaugati treptat faina, amestecand in continuu.

5. Turnati aluatul in formele de muffin. Peste puneti cate o lingura din amestecul de branza – nu va faceti griji de „asezare”. Aluatul va creste si va cuprinde lingura de branza.


6. La final presarati macul. Eu am avut doar mac macinat, dar puteti folosi si mac intreg.

7. Dati la cuptor aproximativ 30 de minute sau pana se trece testul cu „scobitoarea”.