Cred ca in nici un an nu m-am simtit mai depasita de situatie si mai sufocata de haine decat la aceasta schimbare de sezon. Nu stiu exact de la ce, o fi fost frigul brusc, faptul ca suntem 4 si avem nevoi atat de diverse (nu ma refer aici doar la hainele groase, ci hainele de curte/ploaie pentru R., hainele de scoala pentru N., trening, salopeta etc.), faptul ca inca ma amagesc ca voi intra in blugii aia de pe vremea cand inca nu trecusem prin doua sarcini sau pentru ca pastrez unele haine de la N. pentru R., haine care pentru 2-3 ani sunt doar depozitate. Nu stiu raspunsul exact, dar cand m-am apucat sa fac „rocada” sezon cald – sezon rece am crezut ca nici aer nu mai iau.
A doua zi l-am contactat pe preotul din localitate si l-am intrebat daca are nevoie de haine de la o familie cu doi copii mici. A primit bucuros, povestindu-mi de 11 copii din comunitatea noastra care traiesc in conditii precare. Asa ca am inceput sa strang haine de donat si deja s-au strans doi saci si am impresia ca abia de am zgariat putin suprafata.

 

Imi dau seama acum, in timp ce va scriu, ca situatia s-a imbunatatit de fapt de anii trecuti. Cand era N. mica, abia inchideam usa dulapului ei. Acum, in acelasi spatiu, tin hainele a doi copii si rafturile sunt aerisite. La fel si sifonierul meu (la sot e mai complicat 😉 ). Dar cred ca am devenit mai constienta de inutilitatea surplusului si ma deranjeaza mai tare. Sezon de sezon simplific si cumpar tot mai putin. De exemplu, in aceasta toamna trebuie sa imi mai iau doar niste incaltari noi (sarcinile mi-au schimbat definitiv numarul la picior) si chiar si la copii doar incaltari am de luat. N. a avut nevoie de cateva haine speciale de sport (treninguri si tricouri albe), dar in rest suntem acoperiti.

Dupa cum ati vazut pe blog, la inceput de anotimpuri mi-am facut obiceiul sa imi fac o lista pentru garderoba de sezon. Astfel reusesc sa imi fac ordine in minte, sa gandesc necesarul real si sa vizualizez de ceea ce as avea nevoie. In imaginea de jos am ilustrat o garderoba capsula cu cateva elemente de baza (noroc cu astfel de magazine online, ca ma pot inspira in voie) si am adaugat cateva accesorii de sezon, dar si variante de incaltari (gasite aici).

 

Desigur, eu ma pot orienta spre haine comode si casual, dar voi puteti sa schimbati aceste categorii in functie de nevoile voastre. Ceea ce este important este sa va incadrati cu aproximatie in piesele de mai jos.